GranTurismo Zéda proiectează Maserati spre viitor: noua eră a mărcii începe de la fabrica din Modena

  • GranTurismo Zéda este mașina creată pentru a sărbători ultima zi de producție a modelului Maserati GranTurismo.
  • Zéda este puntea care leagă trecutul, prezentul și viitorul. În dialectul vorbit în Modena înseamnă „Z” și aduce un omagiu rădăcinilor mărcii Maserati, reamintindu-ne că există un nou început pentru orice sfârșit: Maserati începe de la „Z” anticiparea unui nou GranTurismo.
  • Odată cu finalizarea producției pentru GranTurismo și GranCabrio, la fabrica din Modena au început lucrările de renovare, pentru a pregăti producția noului model sport de înaltă performanță.
  • Noile modele GranTurismo și GranCabrio, care vor fi produse la hub-ul din Torino, vor marca o nouă eră a electrificării pentru Maserati, fiind primele modele care adoptă soluții 100% electrice din istoria mărcii.

 

 

Modena, 11 noiembrie 2019 – Maserati face încă un pas către un nou capitol din istoria sa. Marca a prezentat un exemplar special GranTurismo Zéda, pentru a marca sfârșitul producției modelului Maserati GranTurismo. Noua mașină coincide cu anunțul recent al mărcii de a adăuga mai multe inovații în producție – odată cu începerea lucrărilor de renovare la fabrica Viale Ciro Menotti din Modena – electrificare și conducere autonomă.

 

GranTurismo Zéda: de la „Z” în așteptarea unui nou GranTurismo

Maserati prezintă o un model aniversar, pregătit să facă înconjurul lumii în așteptarea sosirii unui nou GranTurismo.

Modelul unic afișează nuanțe exterioare futuriste și a fost proiectat de Centro Stile Maserati. Maserati GranTurismo Zéda spune povestea începutului unei noi ere prin culori și materiale: GranTurismo Zéda este puntea care leagă trecutul, prezentul și viitorul mărcii.

Observând modelul dinspre partea posterioară spre cea frontală, suprafețele se schimbă și devin mai bogate, trecând de la un finisaj satinat la un efect „metalurgic” lucios.

Partea centrală se transformă lent, intensificându-se până la albastrul Maserati. Dar și albastrul evoluează, devenind energic, electric, viu, precum o oglindă.

Efectul general al finisajului este o capodoperă prin utilizarea complexă și juxtapunerea diferitelor efecte. Prin abilitățile meșteșugărești ne întoarcem în timp, în accelași fel cum tehnologia și know-how-ul de astăzi evoluează constant spre viitor.

 

 

Producția Maserati GranTurismo se încheie și încep lucrări la fabrica din Modena pentru actualizarea liniei de producție

Sfârșitul producției modelelor Maserati GranTurismo și GranCabrio marchează un nou început pentru fabrica din Modena. Au început deja lucrările de renovare în vederea actualizării liniei de producție, pentru ca fabrica să înceapă construcția noului model super sport, o mașină de înaltă performanță, caracterizată prin tehnologie de ultimă generație, ce va fi lansată în anul 2020. În paralel, au început lucrările pentru un atelier de vopsitorie, un spațiu complet nou proiectat aici, dotat cu tehnologii inovatoare ce au un impact redus asupra mediului și un design special, care le permite clienților să vizualizeze personal mașinile în timp ce acestea sunt vopsite.

 

Maserati GranTurismo încă din 2007, un Olimpian printre GT-uri

Modelul GranTurismo, prezentat la Salonul Auto Internațional de la Geneva din 2007, reprezintă un reper important în istoria Maserati. Acest coupé cu patru locuri și două uși, având designul clasic Pininfarina și un motor cu 8 cilindri aspirat natural, a luat ființă ca o interpretare modernă a modelului Maserati A6 1500 din 1947 și a ajuns să fie considerat de-a lungul timpului una dintre cele mai emblematice mașini construite vreodată de Maserati. În 2009, când a fost lansat la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt, GranCabrio s-a alăturat GranTurismo.

După mai multe îmbunătățiri, versiunea finală a GranTurismo a fost MY18, care după un efort eficient de restilizare s-a prezentat cu noutăți legate de aerodinamică, ergonomie și sistemele de infotainment. MY18 a oferit un coupé cu 16 versiuni de nuanțe exterioare. De asemenea, au fost disponibile 14 jante din aliaj ușor cu șase modele diferite, etriere de frână disponibile în nouă culori și pachetele Exterior Carbon și Exterior Body Colour. Cu MY18, gama GranTurismo și GranCabrio a inclus două versiuni cu o identitate puternică și unică: Sport și MC (Maserati Corse). Există peste 400.000 de combinații posibile. Maserati GranTurismo reprezintă expresia maximă a caracterului GT al mărcii datorită carismaticului motor Ferrari V8 de 4,7 litri, cu 460 CP la 7.000 rpm și 520 Nm cuplu maxim la 4.750 rpm. GranTurismo și GranCabrio s-au bucurat de nenumărate succese din 2007 și până în prezent; peste 40.000 de mașini emblematice au fost vândute în întreaga lume, dintre care 28.805 au fost GranTurismo și 11.715 GranCabrio.

 

 

Maserati S.p.A.

Maserati produce o gamă completă de mașini unice, cu o personalitate uimitoare, ce pot fi imediat recunoscute oriunde. Prin stilul, tehnologia și caracterul exclusiv, mașinile satisfac cele mai exigente și solicitante gusturi, fiind dintotdeauna un reper în industria auto. Ambasadorii acestei moșteniri sunt liderul Quattroporte, sedanul sportiv Ghibli, Levante, primul SUV Maserati și mașinile sport GranTurismo și GranCabrio. O gamă mai completă ca niciodată, cu motoare pe benzină și diesel, tracțiune spate și integrală, cele mai fine materiale și tehnologie de excepție. O tradiție a mașinilor de succes, fiecare model în parte redefinind poziția mașinii sport italianești în termeni de design, performanță, confort, eleganță și siguranță.