Cel mai mare premiu din sportul moto din Romania, in standby la Busteni

Pe 25 septembrie, în cadrul ultimei etape a festivalului Moto X Country, care se va desfăşura la Buşteni, pe Valea Cerbului, va fi decernat cel mai mare premiu pus vreodată în joc la o competiţie de motociclism din România. Organizatorul, clubul bucureştean Adventure Ride, susţinut de Federaţia Română de Motociclism şi de Patrick Moto, infirmă teoria potrivit căreia în sportul românesc cu motor nu există un cadru profesional.

Este vorba despre un contract de pilot Gas Gas pentru sezonul 2011, oferit de Patrick Moto, importatorul acestor motociclete în România. Fericitul câştigător va concura  în campionatele de enduro ale României şi Europei la Est pe o motocicletă Gas Gas, care va fi întreţinută şi transportată gratuit la curse de Patrick Moto, beneficiind şi de asistenţă tehnică “din partea casei” pe durata competiţiilor. Pilotul nu va avea grija cauciucurilor, care sunt oferite gratuit de Patrick Moto şi nici a echipamentului, deoarece va primi unul nou şi complet, personalizat de către producătorul francez First Racing. Totuşi, cel mai nou pilot Patrick Moto va trebui să se antreneze în mod obligatoriu, având doar de învăţat de la actualii piloţi sponsorizaţi de Patrick Moto, Ervin Kovacs, Tudorel  Cristea şi Sorina Sandu, primii români care au alergat în Campionatul European de Enduro.

Cele două etape de cupă Moto X Country, desfăşurate la Ciolpani (29-30 mai) şi Vama Veche – Limanu (13-15 august) au fost câştigate de Bogdan Buţiu, care a acumulat 60 de puncte din tot atâtea posibile. Sibianul de numai 15 ani alergă pentru clubul AMC Sibiu şi este un real talent, având şansa unei cariere profesioniste în enduro, un sport cu totul aparte, care îmbină tehnica,  anduranţa şi curajul. El este urmat în clasamentul general de târgumureşeanul Arpad Maxim (Auto Moto Iseco Târgu Mureş), care a acumulat până acum 47 de puncte şi de Bogdan Ghiocel (Adventure Ride Bucureşti), cu 39 de puncte.