Start la Transylvania Classic 2020

Joi, 20 august 2020, a început Transylvania Classic, un raliu de regularitate dedicat vehiculelor istorice și mașinilor electrice, cu un număr record de participanți: 35 la categoriile dedicate mașinilor clasice și youngtimer și 25 la categoria electrice.

Cea mai veche mașină din concurs este un Renault Torpedo din 1920 care va fi condus de Emil Mitranovici, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără și un Ford A din 1929, un Austin Healey 3000 MKII BT7 din 1961, un Rolls Royce Corniche din 1970 sau un Ferrari 308GTS din 1979.

 

În competiția de regularitate dedicată mașinilor electrice s-au înscris anul acesta un număr record de 25 de participanți car vor lua startul cu BMW, Jaguar, KIA, MINI Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Tesla și Volkswagen.

 

BMW Seria 3 plug-in hybrid este automobilul oficial al evenimentului fiind pus la dispoziţie de Automobile Bavaria Sibiu, membru al celei mai mari reţele de dealeri BMW şi MINI din România.

 

Vineri, 16 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, unde vor face o scurtă pauză la Conacul Maria Teresa, Gura Râului, Rășinari și din nou în Piața Mică din Sibiu.

 

Sâmbătă, 17 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

 

Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.

 

Transylvania Classic 2020 se desfășoară în perioada 20 – 22 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

Transylvania Classic 2020 este o competiție dedicată mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Parteneri tehnici: Automobile Bavaria, Tissot, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, e-twow.ro, Tămâian, Conacul Maria Theresa, 0-100.ro, Asociația pentru Electromobilitate – AERO, Magic FM și Zile și Nopți.