Locul secund la clasa 11 pentru Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan în primul macadam al sezonului

Campionatul Național de Raliuri Betano a trecut zilele trecute de pe asfalt pe macadam, suprafața spectaculoasă pe care derapajele sunt la ordinea zilei. Cu o lungă istorie în motorsportul românesc, Raliul Sibiului a revenit în acest an pe drumurile de pământ pe care s-a consacrat, după șapte ani de pauză.

credit foto: Flavius Croitoriu/RallyArt.ro

Legendare pentru fanii raliurilor, probe ca „Șanta”, „Cheile Cibinului” sau circuitul de rallycross din Sibiu au fost incluse în programul competiției în perioada 14-15 august, reprezentând provocările pe care echipajele le-au avut de depășit. Cu peste 100 de kilometri cronometrați și 9 probe speciale pe durata a două zile de concurs, Raliul Sibiului a reprezentat cea mai dură cursă a sezonului și a fost un obstacol dificil pentru mașinile de concurs, dar și pentru echipaje.

 

Bogdan Moldovan a revenit la a treia etapă din 2020 alături de copilotul său obișnuit, Sergiu Rogozan, cursa reprezentând prima experiență pe macadam a celor doi la bordul Mitsubishi-ului Lancer EVO VII. Deoarece nu au mai parcurs niciun kilometru cu modelul cu tracțiune integrală pe această suprafață, abordarea echipajului a fost una de acumulare de experiență și creștere progresivă a ritmului pe probele speciale.

 

Patru probe speciale au fost programate vineri: două treceri pe „Cheile Cibinului”, o probă tehnică și dificilă, „Călugărul”, o specială cu suprafață mixtă asfalt-macadam, dar și „Șanta de noapte”, unica probă parcursă la lumina farurilor suplimentare în 2020. Echipajul Danny Ungur Racing a pornit cu un ritm bun în prima zi de concurs, parcurgând probele dure și complet noi cu timpi mulțumitori pentru cei doi. La finalul primei zile de concurs, profitând de incidentele din cursă, Bogdan și Sergiu se aflau pe locul trei în cadrul clasei 11.

 

Sâmbătă, cele două parcurgeri pe „Râu Sadului” și ”Șanta” au reprezentat provocări mari pentru echipaj: Moldovan și Rogozan au crescut ritmul de la o probă la alta, evitând problemele tehnice sau penele de cauciuc și au reușit să urce un loc în clasamentul categoriei. În finalul cursei, proba-spectacol din Sibiu, desfășurată pe un circuit unde două mașini concurează în paralel, a fost cireașa de pe tort și prilej de show, derapaje și spectacol.

 

La finalul Raliului Sibiului, Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan au încheiat cursa pe locul secund în cadrul clasei 11. Progresul la bordul modelului Mitsubishi Lancer EVO VII este unul apreciat de către echipaj, după clasări tot mai bune de la o cursă la alta. În plus, cei doi trec în fruntea clasamentului provizoriu la mijlocul sezonului, cu trei etape rămase de desfășurat.

 

„Raliul Sibiului 2020 a însemnat revenirea acestui eveniment pe macadam, dar și a noastră, fiind în premieră pe această suprafață cu o mașină cu tracțiune integrală. A fost distractiv, am învățat multe, dar am și menajat mașina unde a fost cazul. În final, strategia a dat roade și am obținut un rezultat extraordinar. Mulțumim partenerilor Ferro România și Gebo Tools, Navarro Sport pentru asistența tehnică, JPR Engineering, RallyMax, RallyArt și echipei Danny Ungur Racing” a spus Bogdan Moldovan la finalul Raliului Sibiului.

 

Pentru echipaj, următoarea cursă din calendar este Raliul Iașului, desfășurat pe macadam în perioada 4-5 septembrie. Competiția programează șase probe speciale și aproximativ 115 kilometri cronometrați pe drumurile rapide din județul Iași.

 

În 2020, Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan sunt susținuți de către partenerii Ferro România și Gebo Tools.