Csongor Szabo a câştigat Trofeul Sugaş Băi Metalubus

Vremea schimbătoare, ploaia, a determinat schimbarea strategiilor şi abordarea inteligentă a traseului. Chiar şi în aceste condiţii lupta pentru trofeu a fost strânsă. Cel mai bun timp al zilei a fost stabilit de sportivul Bedo Barna 02:03:830 însă ziua competiţională a fost dominată de pilotul Csongor Szabo. Bătălia pentru locul trei a fost câştigată de debutantul Zolde Adorjan. Proaspătul absolvent al şcolii de pilotaj de ACS Club Auto Crono Sf. Gheorghe a stabilit un timp foarte bun în manşa a treia.

Pe un traseu cu segmente de viteză alternate de curbe cu aderenţă înşelătoare şi-a făcut debutul în competiţiile de viteză în coastă şi tânărul de 12 ani Cazacu Alexandru care a primit un premiu special din partea organizatorului. Acest pilot nu este la prima experinţă în cursele auto. Înainte de acest concurs a mai concurat pe macadamul din cursele de slalom paralel de la Sibiu.

 

Bălteanu Cătălin, locul doi Clasa A1: ,,Este pentru prima oară când evoluez pe acest traseu. Am preferat o abordare cursivă cu mici ezitări pe anumite segmente. Am o cutie de viteze cu trepte lungi, am abordat tot traseul în treapta a doua şi a treia. Sunt mulţumit de acest rezultat şi aştept cu nerăbdare să revin aici.

 

Dobre Valentin, locul trei Clasa A2: ,,A fost a treia etapă din viaţa mea de sportiv şi sunt foarte încântat. La Răşnov am reuşit un neaşteptat loc unu la clasa. După două etape pe uscat am avut şi o cursă cu asfaltul umed. Mi-a plăcut Am avut ceva emoţii. Important este că am reuşit să simt maşina, că am acumulat experinţă şi că reuşesc să obţin rezultate bune.

 

Orha Claudiu, locul patru în clasamentul Open: ,A fost o etapă mai dificilă pentru mine. Nu am reuşit să mă concentrez suficient şi să merg în ritmul care l-am dorit. Iar partea buna a lucrurilor este că voi reveni la etapa următoare din campionat pe acelaşi traseu. Ştiu unde am greşit şi ce trebuie să fac pentru a avea un rezultat mai bun.

Nirişteanu Dan-Cornel: ,,Am venit cu mare plăcere aici. Mă bucur când văd tineri animaţi de pasiunea pentru această ramură sportivă. Nu întâmplător sunt aici. Sunt fericit să văd, să ajut un puşti de 12 ani care este talentat şi care poate obţine rezultate frumoase în motorsport (n.r.: Cazacu Alexandru).

 

Cazacu Alexandru, locul patru în campionatul regional şi locul trei Juniori 2RM: ,,E foarte fain să fii pilot. Am încercat să fiu cât mai rapid. Am să revin la astfel de curse.

 

Zolde Adorjan, locul trei în clasamentul Open şi locul doi Clasa A3: ,,A fost o cursă foarte bună. Dacă în primele două manşe timpii mei nu au fost cei aşteptaţi în manşa a treia am reuşit să intru în ritm şi să urc pe podium. Aştept cu nerăbdare următoarea etapă.

 

Competiţia a fost organizată de ACS Club Auto Crono Sf. Gheorghe, în parteneriat cu clubul Pro Motor Harghita, sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

 

Evenimentul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Covasna şi s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie-Serviciul Rutier  Covasna, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, respectiv al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Covasna.

 

Trofeul Şugaş Băi Metalubs a contat pentru etapa a VI-a, din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2, repectiv etapa a II-a din Campionatul Regional de Viteză în Coastă.

 

Următoare etapă de viteză în coastă la Şugaş Băi se desfăşoară pe 15 iulie 2018.