Cursa de antrenament pentru Raliul Faraonilor

Echipajul X Riders – Costel Casuneanu/Maurilio Zani – va lua startul, cu un Mitsubishi MPR 13, in Hungarian Baja, etapa inclusa in Cupa Mondiala. Pentru cei doi, cursa programata in perioada 25 – 28 august, este ultimul test inaintea Raliului Faraonilor.

 

 

 

Dupa o pauza de aproape doua luni, echipajul Costel Casuneanu/Maurilio Zani va lua startul in Hungarian Baja, etapa inclusa in premiera in calendarul Cupei Mondiale de Rally Raid. Pe lista de start in Hungarian Baja 2011 sunt 44 de echipaje la clasa auto si 30 la clasa moto si quad, competitia fiind una dintre cele mai importante din aceasta zona. „A fost o pauza lunga de la ultima cursa pana acum si cel mai important este sa ne intram in ritm cat mai repede. Masina este pregatita si sunt sigur ca va fi un antrenament util inaintea marii provocari din acest an – Raliul Faraonilor”, a spus Costel Casuneanu, inaintea plecarii spre Ungaria.

Dupa ce a terminat Baja Spania pe locul 6, prima etapa de cupa mondiala la care a luat startul in 2011, echipajul X Riders si-a propus ca etapa din Ungaria, a cincea din calendarul competitional al Cupei Mondiale, sa fie doar cursa de antrenament pentru Raliul Faraonilor. „In Spania am obtinut un rezultat foarte bun tinand cont si de adversarii nostri. Aici in Ungaria rezultatul conteaza mai putin. Este foarte important ca masina sa ramana intreaga pentru ca timpul intre aceasta etapa si cursa din Egipt este foarte scurt si ca eu si Maurilio sa parcurgem cat mai multi kilometri in regim de cursa”, a mai spus Costel Casuneanu.

 

 

 

Editia din 2011 a Hungarian Baja va incepe joi, 25 august, cu o sesiune de teste, vineri fiind programata super speciala, cu o lungime de 5,5 kilometri, care se va desfasura pe drumuri forestiere. Sambata si duminica sunt programate alte 7 probe speciale, in jurul orasului Gyor, pe un traseu ceva mai scurt decat cel propus initial de organizatori din cauza ploilor cazute in ultima perioada in regiune. „Majoritatea probelor sunt pe pamant batatorit si iarba. Este o etapa foarte dificila si sper sa nu ploua pentru ca atunci traseul devine foarte, foarte alunecos. Sunt sigur ca ne vom intra repede in ritm si cred ca vom obtine un rezultat bun in aceasta cursa”, a spus si Maurilio Zani, copilotul echipajului X Riders.