Dakar 2011 interviu cu directorul Volkswagen Motorsport Kris Nissen

Au mai ramas 24 de zile pana la startul in raliul de anduranta Dakar 2011, iar cei de la Volkswagen Motorsport fac ultimele pregatiri pentru cele patru masini Race Touareg 3 ce vor fi prezente la start cu echipajele Carlos Sainz/Lucas Cruz , Nasser Al-Attiyah/Timo Gottschalk , Mark Miller/Ralph Pitchford si Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz.

Responsabilul cu programul celor de la VW in Dakar 2011, Kris Nissen a avut de facut cateva precizari inainte de startul in sezonul competitional 2011

…anul competitional 2010:

2008 a fost cel mai bun an pentru VW in motorsport, in 2009 am adaugat la palmaresul nostru victoria in Dakar nimeni nu se astepta sa fie un an perfect, iar in 2010 am avut parte de locurile 1,2 si 3 in Dakar, am reusit titlul la constructori in Formula 3, insa noul campionat VW Scirocco-R Cup a adus un aport important in motorsport.

strategii de succes:

Trebuie sa continuam dezvoltarea neaparat. Cel mai bun exemplu este noul Race Touareg 3 care este mult mai bun fata de modelul anterior RT2 cu toate ca era o masina performanta am reusit sa aducem imbunatatiri. Este important sa nu intram in rutina, si sa ne trezim depasiti de nivelul competitiilor.   

…concepte alternative:

Conceptele alternative sunt foarte importante pentru viitor. Grupul VW a introdus pentru prima oara motorizarea diesel in motorsport. Am castigat LeMans cu Audi, WTCC cu SEAT si Dakar-ul cu VW. Acum cu modelul Scirocco-R am demonstrat ca si cu gaz bio natural cu emisii reduse de CO2 motorsportul inca poate fi spectaculos.

…raliul Dakar:

Interesul media pentru aceasta competitie este unul foarte mare. Reportaje TV despre raliu vor fi transmise in peste 190 de tari. Toti participantii si firmele implicate in aceasta competitie pot fi siguri ca vor avea parte de o audienta foarte mare in intreaga lume, inca un motiv de a fi prezenti la startul in acest raliu de anduranta.