Danny Torres castiga prima editie Red Bull X-Fighters

Spaniolul Dany Torres a castigat prima etapa a Campionatului Mondial din 2011, Red Bull X-Fighters, care s-a  desfasurat in Dubai. Peste 15,000 de fani au fost martorii unui spectacol incendiar pe o plaja din luxoasa metropola a Golfului Arabic.

 

 

Nisip, plaja Jumeirah, multa adrenalina si spectacol la superlativ – acestea au fost ingredientele primei etape a Red Bull X-Fighters castigate de spaniolul in varsta de 23 de ani, Dany Torres. Acesta s-a impus in runda finala in fata unuia dintre principalii favoriti, Andrea Villa. Aceasta este cea de a cincea victorie a spaniolului la Red Bull  X-Fighters.

 

 

Campionul en-titre, Nate Adams, a fost eliminate in semi-finale, urcand insa pe cea de a treia treapta a podiumului. „Presiunea a fost enorma, iar nivelul competitiei a fost unul foarte ridicat. Sunt hotarat sa muncesc mai mult pentru etapa din Brazilia”. Neo-zeelandezul Levi Sherwood, cunoscut in intreaga lume pentru incredibila sa flexibilitate nu a reusit sa se claseze cu al sau KTM250SX mai sus de pozitia cinci, in urma lui Blake Williams.

 

Concurentii au facut insa un adevarat spectacol pe motociclete, „zburand” pana la 15 metri inaltime pe o distanta de 30 de metri, ignorand orice lege a gravitatiei. Spectacolul s-a desfasurat in fata printului mostenitor al Dubaiului, seicul Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Cea de a doua oprire a Red Bull X-Fighters va avea loc in Brazilia (28 mai), Roma (24 iunie), Madrid (15 iulie), Varsovia (6 august) si Sydney (17 septembrie).