Dany Torres castiga Campionatul Mondial de FMX

Dany Torres (SPA) a fost incoronat campionul Red Bull X-Fighters World Tour in Sydney (Australia), cel mai prestigious tur FMX din lume. Eroul local, Josh Sheehan a castigat evenimentul de acasa pe Cockatoo Island in fata a unui public de aproape 11.000 de oameni.

Sydney va ramane in istoria de 11 ani a Red Bull X-Fighters ca fiind cel mai spectaculos eveniment de pana acum. Castigatorul, Josh Sheehan, ca si compatriotul sau, Cameron Sinclair, au realizat un total de 3 double backflips pe motociclete obisnuite de motocross. “Am fost increzator ca o pot face, m-am urcat pe motor si am reusit”, a declarat Sheehan, care l-a invins pe neo-zeelandezul Levi Sherwood in finala. “Cu asta am castigat.”

 

Pentru Dany Torres, locul trei a fost suficient pentru a lua titlul la terminarea finalei din acest an, in fata orizontului din Sydney, luandu-i titlul lui Nate Adams (SUA) care l-a castigat in 2009 si 2010. Adams a participat in ciuda unui umar rupt dar a terminat pe locul 11. Spaniolul in varsta de 24 de ani, noul campion incoronat, a castigat in Dubai la deschiderea sezonului si in corida din Madrid. Adams a avut cele mai bune trick-uri pentru a castiga in Brazilia, Roma si Poznan.

Red Bull X-Fighters World Tour a captivat mai mult de 230.000 de fani la sase evenimente pe patru continente in 2011 si s-a dovedit a fi un concurs incredibil. Atat Torres (in Brazilia) cat si Adams (in Madrid) au fost dezavantajati din cauza accidentarilor. Principalul favorit, Andre Villa, care a iesit pe trei in campionat, a suferit o ruptura la coapsa in Poznan si a fost obligat sa isi lase motorul in garaj inaintea sfarsitului de sezon.

 

Rezultatele finale in Sydney(AUS) 2011: 1. Josh Sheehan (AUS), 2. Levi Sherwood (NZL), 3. Dany Torres (ESP), 4. Mike Mason (USA), 5. Rob Adelberg (AUS), 6. Adam Jones (USA); 11. Nate Adams (USA), 12. Eigo Sato (JPN)

 

Rezultatele finale World Tour: 1. Dany Torres (ESP) 390 points, 2. Nate Adams (USA) 375, 3. Andre Villa (NOR) 270, 4. Josh Sheehan (AUS) 230, 5. Blake Williams (AUS), 6. Eigo Sato (JPN), 7. Levi Sherwood (NZL), 8. Adam Jones (USA), 9. Robbie Maddison (AUS), 10. Maikel Melero (ESP).