Duster 4×4 Everyone – locul I la Câmpulung Muscel Adventure Trophy

Echipajul Duster 4×4 Everyone format din Eugen Tătăroiu, pilot, şi Maria Dumitrache, copilot, ambii angajaţi ai Grupului Renault în România, s-a clasat pe locul I, la categoria Standard, la Câmpulung Muscel Adventure Trophy (12-14 octombrie), etapa a 6-a din Campionatul Naţional de Offroad.

 

În competiţia Câmpulung Muscel Adventure Trophy au fost înscrise două echipaje Duster 4×4 Everyone formate din angajaţi ai Grupului Renault în România, concurând pe vehicule Duster. Cel de-al doilea echipaj, format din Mihai Petcu şi Mihai Ursu, a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme la motor. Ei au concurat alături de alte paisprezece echipaje şi au fost încurajaţi de membrii Clubului Duster.

 

Competiţia a durat trei zile; primele două au constat în probe de navigaţie pe roadbook, iar ultima, într-o probă de trial. În prima zi, Duster condus de Eugen Tătăroiu şi copilotat de Maria Dumitrache, a parcurs 144 km pe un traseu relativ uşor, de rally-raid. A doua zi, încă 75 km au fost parcurşi pe un traseu offroad destul de dificil din cauza ploii şi a ceţii, care au pus probleme serioase concurenţilor. A treia zi le-a adus locul I celor doi coechipieri la bordul Duster, pe un traseu de câteva sute de metri, marcat cu benzi şi jaloane, parcurs fără probleme.

 

Totul a fost în ritm alert şi mă bucur că am fost răsplătiţi cu locul I, Eugen, pentru condus şi reparat, eu, pentru navigaţie; iar Duster pentru că a arătat că poate, vrea şi nu are rău de înălţime”, a declarat Maria Dumitrache.

 

A fost un premiu obţinut de noi fizic, dar este premiul Clubului Duster 4×4 Everyone, al tuturor membrilor care au depus eforturi importante pentru organizarea clubului, pregătirea maşinilor şi participarea la curse”, a completat Eugen Tătăroiu.  

 

 

Duster 4×4 Everyone

Mai multe echipaje din cadrul Grupului Renault participă la Campionatul Naţional de Offroad de anul acesta cu vehicule Dacia Duster. Atât piloţii, cât şi copiloţii şi asistenţii tehnici sunt angajaţi ai Grupului Renault în România, pasionaţi de inginerie şi offroad, care s-au reunit în 2010 într-o asociaţie de profil numită Duster 4×4 Everyone. Misiunile Asociaţiei Duster 4×4 Everyone sunt promovarea capacităţilor 4×4 ale vehiculului Dacia Duster, depăşirea provocărilor sau limitelor personale datorită spiritului de echipă, respectarea şi protejarea naturii în timpul oricărei incursiuni cu maşinile în mediul natural, pe trasee offroad.