Este oficial: Bucurestiul va gazdui etapa din AutoGP in 2011

In momentul in care Nic Serbu a anuntat ca in 2011 Bucurestiul va fi gazda unei competitii campionatul de monoposturi  AutoGP, imediat au aparut o serie de controverse cu privire la aceasta declaratie. De putin timp a fost anuntat oficial calendarul sezonului 2011 din AutoGP, in care Bucurestiul apare pe lista etapelor din noul sezon.  

In luna noiembrie AutoGP si WTCC au incheiat un acord de parteneriat pentru noul sezon 2011. Astfel campionatul AutoGP se va bucura de o acoperire TV fara precedent, urmand ca toate cursele care se vor desfasura in 2011 sa fie transmise in direct de canalul Eurosport in America, Asia, Rusia si Europa. 

Vom avea parte de cate doua curse pentru fiecare weekend in care sunt programate etapele din AutoGP, o cursa sambata si una duminica care se va desfasura intre cele doua curse din WTCC.

Capitala Romaniei, Bucuresti, va deveni gazda competitiei AutoGP in perioada 19-21 August 2011, pe circuitul stradal care va fi amenajat in jurul Palatului Parlamentului.    

Enzo Coloni managerul general AutoGP a declarat: “Dupa un sezon 2010 extraordinar, in care am reusit foarte repede sa ne afirmam ca un campionat cu o valoare majora, am declarat ca in anul ce va urma vom creste si mai mult pentru a putea oferi participantilor un pachet competitonal perfect. Pentru acest lucru stiam ca va fi nevoie de parteneri profesionisti si o acoperire TV adecvata si suntem fericiti sa anuntam ca am obtinut rezultatele maxime in ambele cazuri. In momentul in care am inceput negocierile cu Eurosport ne-am dat seama imediat ca ambii am gasit ceea ce cautam, astfel ca acordul a fost incheiat in cel mai bun spirit de colaborare.” 

Marcello Lotti directorul de management KSO (WTCC): ” Suntem bucurosi ca cei de la AutoGP ne vor fi parteneri in sase dintre etapele noastre in 2011. Acest lucru ne va permite sa oferim un program de competitii interesante pentru fani atat pe traseu cat si la TV, reusind astfel sa acoperim cele mai iubite competii (turisme, GT si Formula).” 

Calendarul AutoGP pentru 2011

23-24 Martie Teste Barcelona
13-15 Mai Monza
3-5 Iunie Marrakech
17-19 Iunie Brno 
15-17 Iulie Donington
29-31 Iulie Oschersleben
19-21 August Bucuresti 
2-4 Septembrie Valencia

Echipa Motorsportnews a contactat reprezentantii Bucharest Grand Prix care ne-au mai dat o veste buna si anume ca “au inceput negocierile si cu reprezentantii WTCC”. Probabil exista sanse destul de mici ca in 2011 sa ii vedem pe cei din WTCC prezenti in Romania, deoarece asa cum declara Marcello Lotti doar sase etape din AutoGP vor fi comune cu cele din WTCC, Bucurestiul fiind singurul intrus pe lista de mai sus cu deja traditionalele circuite unde poposeste WTCC-ul de obicei.