Falcon Electronics prezintă la SIAB 2018 soluții inteligente de asistență la condus (Advanced Driving Assistance Systems) dezvoltate special pentru noul model Dacia Duster

 

Falcon Electronics, lider pe piaţa echipamentelor de electronice auto din România, va prezenta la Salonul Internațional Auto București 2018 tehnologii inovatoare dezvoltate de către echipa proprie de cercetare-dezvoltare pentru noul model Dacia Duster, dar și cele mai noi produse și gadget-uri pentru mașină. Printre noutățile prezentate la SIAB se numără sistemele multimedia de la Sony și JVC, sistemele de securitate Viper cu pornirea motorului de la distanță, camerele video pentru înregistrarea traficului Nextbase, dar și cele mai performante detectoare de radar Whistler și Cobra. Compania va organiza la stand și demonstrații cu cele mai populare modele de drone Parrot și DJI.

 

Compania Falcon Electronics a fost selectată de către constructorul român de automobile Dacia pentru a dezvolta accesorii electronice dedicate noului model Duster, platforma HJD. Astfel, Falcon a dezvoltat pentru noul Duster atât soluții de asistență la condus, cât și soluții de securitate la standarde OEM.

 

“Este pentru prima dată când astfel de accesorii electronice sunt prezente în gama de soluții inteligente de asistență la condus a modelelor construite de Dacia. Tot ceea ce înseamnă hardware, firmware și software a fost proiectat și realizat integral de către departamentul R&D Falcon Electronics. Practic, noul Duster va beneficia de accesorii ADAS cu componentă optică, precum camera auto DVR integrată si cameră față 180. De asemenea, compania noastră a dezvoltat special pentru noul model Dacia Duster și alte accesorii precum senzorii de parcare față/spate și sistemul de securitate“, menționează Dan Cuțui, CEO Falcon Electronics.

 

Prin conexiunea Wi-Fi, cu aplicația mobilă Renault DashCam, înregistrările video și pozele realizate cu camera auto DVR sunt stocate pe micro card-ul SD și pot fi distribuite prietenilor pe rețelele de socializare. Camera auto DVR este disponibilă în gama de accesorii Dacia pentru cele două versiuni ale noului Duster, cu sau fără senzor de lumină/ploaie.

 

Camera față 180o, integrată în grila din față a autovehiculului oferă trei moduri de vizualizare: panoramică, laterale la 45o și sus-față. Astfel, conducătorul auto va beneficia de protecție în situații dificile de trafic în care vizibilitatea este considerabil redusă, precum ieșirea dintr-o curte sau dintr-o parcare subterană cu pantă abruptă sau de pe o stradă extrem de îngustă. 

 

“La standul aflat în incinta Pavilionului B1 din cadrul Romexpo, sistemele multimedia Sony si JVC din gama 2018 vor concura pentru atenția vizitatorilor cu sistemele de pornire a motorului de la distanță Viper, cu noile modele de camere auto DVR Nextbase, dar și cu detectoare de radar de ultimă generație. Pentru drone am gândit un spațiu separat unde se vor derula demonstrații în direct, la ore prestabilite. Programul de zbor al dronelor va fi anunțat în cadrul expoziției”, menționează Corina Dițu, Director Marketing Falcon Electronics.

Noutățile de la cei doi mari producători de electronice audio pentru autovehicule Sony și JVC vor include sistemele multimedia Sony XAVAX200, cu Apple CarPlay și Android Auto, precum și JVC KWM730BT, compatibil Weblink și cu acces direct la Waze. Pentru a înțelege mai bine explozia de sunet oferită de sistemele Sony, în stand va fi prezentă o mașină Mazda CX5 tunată cu sisteme audio-video de la Sony: 2 subwoofere, 4 amplificatoare, 4 seturi de difuzoare, un sistem mutimedia 2 DIN, dar și un ecran LCD cu un PlayStation PS4 integrat.

 

Sistemele Viper de pornire a motorului de la distanță, direct din smartphone sau din telecomandă prezente în standul Falcon Electronics vor fi și ele printre vedetele Salonului Auto din București.

 

Vizitatorii vor putea afla și cum contribuie camerele de trafic Nextbase și detectoarele de radar Whistler la sporirea confortului călătoriei, atât în oraș, cât și la drum lung.

 

Totodată, în spațiul rezervat dronelor, liderul mondial în domeniu, DJI, va fi prezent cu modelele Phantom 4 Advanced și Spark Fly More Combo, iar Parrot cu modelele Disco FPV și Mambo FPV.