Glock, Spengler si Zanardi la Spa 24H

Pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) va participa la cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) alături de piloţii BMW în DTM Timo Glock (Germania) şi Bruno Spengler (Canada).

Munich (DE) 17th March 2015. BMW Motorsport, Bruno Spengler (CA) BMW Works Driver, Alex Zanaradi (IT) BMW Works Driver and Timo Glock (DE) BMW Works Driver in front of the BMW Z4 GT3, BMW Motorsport Workshop. This image is copyright free for editorial use © BMW AG (03/2015).
Bruno Spengler Alex Zanaradi Timo Glock

A 67-a ediţie a maratonului de anduranţă ce se desfăşoară pe “Circuit de Spa-Francorchamps” va avea loc la 25-26 iulie 2015. Zanardi, Glock şi Spengler vor împărţi cockpitul unui model BMW Z4 GT3 ce va fi modificat special. De mai mulţi ani, cei trei piloţi participă constant în motorsportul internaţional şi au sărbători succese majore în diferite competiţii. Spa-Francorchamps va reprezenta prima dată când cei trei vor participa împreună la o cursă de 24 de ore. Maşina va fi înscrisă de echipa ROAL Motorsport, cu care Zanardi a reuşit o revenire spectaculoasă în curse în 2003.

 

Inginerii BMW Motorsport au dezvoltat noi soluţii tehnice pentru acest proiect unic. În premieră, Zanardi – ambasador al mărcii BMW -, care şi-a pierdut ambele picioare într-un accident petrecut în 2001, va schimba locul la volanul modelului BMW Z4 GT3 cu piloţi fără dizabilităţi. Diferite modificări efectuate asupra maşinii fac posibile schimbările de pilot între Zanardi, Glock şi Spengler, totul în cel mai scurt timp posibil. Inginerii BMW Motorsport au colaborat cu piloţii pentru ca volanul, scaunul şi pedalele să fie poziţionate perfect.

 

Noi, la BMW Motorsport, nu obişnuim să folosim superlative, dar acest proiect, în această formă, este unic şi foarte special pentru noi“, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. “Am reuşit să transformăm câteva dorinţe în realitate. Visul lui Alex de a concura într-o cursă de 24 de ore va deveni realitate. Iar Timo şi Bruno sunt şi ei nerăbdători să participe la o clasică precum cele 24 de ore de la Spa-Francorchamps. Faptul că o vor face alături de Alex, în cadrul acestui proiect unic, este un adevărat punct de reper în cariera amândurora. Toţi trei au o experienţă foarte bogată în diferite domenii. Va fi extrem de interesant să îi vedem împreună în BMW Z4 GT3. Şi inginerii noştri de la BMW Motorsport au fost fascinaţi de acest proiect neobişnuit. Au fost foarte entuziasmaţi de a lucra cu piloţii pentru a găsi soluţiile tehnice optime. Suntem încrezători că vom avea o cursă de 24 de ore foarte bună cu acest trio unic de piloţi şi modelul nostru BMW Z4 GT3.

Glock Spengler Marquardt Zanardi
Glock Spengler Marquardt Zanardi

Timo şi Bruno sunt doi oameni fantastici, băieţi de treabă şi piloţi remarcabili“, a spus Zanardi. “Mă gândesc că vom forma o echipă foarte puternică. Toţi cei de la BMW Motorsport au o relaţie foarte strânsă. Cu toate acestea, un lucru m-a emoţionat foarte mult: când am început să facem planurile pentru cursa de 24 de ore, toţi au vrut imediat să se implice în proiect. Acest lucru mă face foarte mândru, pentru că ei sunt piloţi de curse adevăraţii care vor să aibă succes. Acest lucru mi-a demonstrat că toţi cred în mine şi au încredere că voi fi suficient de competitiv. Ei nu privesc această participare ca pe o simplă aventură în care pilotează alături de mine într-o cursă de anduranţă, ci consideră că avem o şansă bună de a obţine un rezultat bun pentru BMW. Fără îndoială, acesta este obiectivul nostru.

 

Când BMW m-a întrebat dacă mi-aş dori să mă implic în acest proiect, nu am ezitat nici o secundă“, a spus Glock. “Alex îmi spusese încă din iarnă că, la un moment dat, îşi doreşte cu adevărat să participe la o cursă de 24 de ore. Atunci, i-am spus că mi-ar plăcea să fiu alături de el şi de BMW, dacă se aventurează în această aventură fantastică. Iar acum a apărut această oportunitate. Este un proiect incredibil de palpitant. Necesită o abordare complet diferită faţă de situaţiile obişnuite. De asemenea, este un proiect plin de emoţie pentru mine pentru că am urmărit mereu cariera lui Alex Zanardi încă de când activa în Formula 1 şi ChampCar. Acum, este fantastic că pot împărţi cockpitul cu el.

BMW team 24H Spa 2015

Aştept cu nerăbdare cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps“, a spus Spengler. “În ianuarie am participat la întrecerea de 24 de ore de la Daytona şi mi-a plăcut foarte mult. Dar faptul că BMW îmi oferă acum oportunitatea de a concura alături de Alex într-un BMW Z4 GT3 este ceva cu totul fantastic. Este o onoare pentru mine să fac parte din această echipă. Acest proiect va fi o experienţă deosebită pentru mine şi sunt foarte motivat. Alex, Timo şi cu mine formăm o echipă bună şi abia aştept să luăm startul împreună.

 

Ca pregătire a clasicei de anduranţă, Zanardi, Glock şi Spengler vor concura în etapa din Blancpain Endurance Series ce va avea loc la 19-20 iunie, pe “Circuit Paul Ricard” din Le Castellet (Franţa). Ulterior, cei trei piloţi oficiali BMW vor lua parte la testul oficial pentru cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, care se va desfăşura la 24 iunie.