Publicitate

Piatra Neamț se pregătește pentru un eveniment unic în sportul cu motor. În weekendul 16-18 septembrie, va găzdui prima ediție a competiției de hard enduro ce pornește chiar din oraș. Munții Goșmanului vor fi terenul pe care cei mai buni rideri din România și câțiva invitați din Campionatul Mondial de Enduro își vor măsura forțele.

 

Din dorința de a scoate în evidență frumusețile din zona Piatra Neamț, Clubul Zen World Extreme organizează în perioada 16-18 septembrie o competiție de hard enduro al cărei start și o porțiune din traseu sunt chiar în oraș. Cartierul general al evenimentului este stabilit în Complexul Ștrand din Piatra Neamț, locație de unde se va da startul în cele două zile de concurs. După ce vor parcurge un traseu de 140 km, clasa Experți, și 120 km, clasa Hobby și Fete, concurenții care au rezistat traseului din munții Goșmanului vor ajunge la finiș pe platoul Cozla. Cu alte cuvinte, la finalul unor zile deloc ușoare, piloții vor fi răsplătiți cu o priveliște unică, de pe platoul Cozla, putându-se admira orașul Piatra Neamț.

 

Fondul premiilor este de 5.000 de euro și vor fi premiați primii șase concurenți de la clasele Expert și Hobby plus primele trei fete. Ocupanții podiumurilor vor fi recompensați cu premii în bani și vouchere de cumpărături, iar cei de pe pozițiile patru, cinci și șase vor primi echipament moto.

 

Programul competiției:

 

Vineri 16 septembrie

 

12.00 – 21.00  Înscrieri și verificări tehnice, incinta Complexului de Agrement Ștrand Piatra Neamț

 

Sâmbătă 17 septembrie

 

            09.30 Briefing

            10.00  Start – Complexul Ștrand Piatra Neamț

 

Duminică 18 septembrie

 

08.45  Briefing

09.00  Start – Complexul Ștrand Piatra Neamț

12.00 – 16.00 Finiș, Platoul Cozla (partea superioară a pârtiei de schi), zonă ce se află la o distanță de aproximativ 4 km față de Complexul Ștrand. Puteți ajunge la finișul competiției și la festivitatea de premiere utilizând telegondola sau pe drumul pietruit ce urcă din dreptul Grădinii Zoologice.

 17.00 Festivitatea de premiere, Complex Ștrand Piatra Neamț

Comentarii

comentarii

Publicitate

Motorsportnews.ro