Primul test pentru Mark Webber cu Porsche LMP1

Cei de la Porsche au incheiat sezonul de teste din 2013 pentru programul Le Mans 2014. Autódromo Internacional do Algarve din Portugalia a fost locul unde Mark Webber a urcat pentru prima oara la comenzile modelului Porsche LMP1, echipa Red Bull Racing permitandu-i australianului sa efectueze testele alaturi de Porsche pentru ca deocamdata Webber se afla inca sub contract cu echipa din Formula1. El se va alatura oficial echipei Porsche incepand cu data de 1 ianuarie 2014. 

 Webber Porsche

Prima mea zi in acest proiect fascinant a reprezentat o experienta intensa pentru mine. As dori sa multumesc celor de la RBR pentru sansa acordata de a ma altura acestui proiect mai devreme pentru ca ma ajuta sa ma integrez mai repede in noua echipa si sa contribui la dezvoltarea masinii.” spunea Mark Webber.   

 

Fritz Enzinger, seful programului Porsche LMP1, a multumit si el celor de la Red Bull Racing: “Sunt incantat ca il avem mai devreme alaturi de noi pe Mark. Cei de la Red Bull Racing ne-au ajutat considerabil permitandu-i acest lucru.”  

 

Testul de la Portimao s-a axat pe suspensie si pneuri. “Fata de primul test din iunie am facut progrese semnificative. Trebuie sa multumesc intregii echipe care a lucrat foarte mult pentru acest lucru, iar eforturile noastre vor continua si la inceputul lui 2014 astfel incat sa fim pregatiti in aprilie la debutul sezonului de la Silverstone.” concluziona Enzinger.

Porsche LMP1

Porsche revine in 2014 in cursa de 24H de la Le Mans dupa o absenta de 16 ani si va alinia doua masini la categoria regina LMP1, pana in prezent cunoscandu-se patru piloti: Mark Webber, Timo Bernhard, Romain Dumas si Neel Jani. Chiar daca a absentat 16 ani din clasa regina a competitiei de anduranta, Porsche detine si in prezent recordul de victorii la Le Mans, 16.