TOYOTA RACING prezinta noul model TS 040 HYBRID

Astazi Toyota a lansat oficial pe circuitul Paul Ricard modelul TS 040 HYBRID alaturi de care constructorul nipon va incerca sa obtina victoria la Le Mans 24H. Modelul va beneficia de o transmisie integrala pusa in miscare de un motor de 3.7 litri care dezvolta 520 cp si inca 480 cp furnizati de tehnologia hybrida. In total 1000cp pentru patru roti motoare, un concept la care TOYOTA revine dupa modelul Supra HV-R din 2007 care devenea primul model hybrid din istorie care castiga o cursa de anduranta, Tokachi 24 Hours.

ts040-hybrid-3

Din acest an s-a introdus penalizarea in cazul in care media consumului de combustibil la fiecare 3 ture de circuit depaseste limita impusa. Aceasta limita variaza in functie de capacitatea hybrida pe care fiecare echipa o alege. TOYOTA a ales o capacitate de 6 megajouli pe tur. Pentru puntea fata va fi folosit un motor-generator AISIN AW, iar pentru puntea spate o unitate DENSO. 

ts040-hybrid-7

Pilotii din acest an sunt  Alex Wurz, Stéphane Sarrazin si Kazuki Nakajima pentur masina cu numarul 7, iar Anthony Davidson, Nicolas Lapierre si Sébastien Buemi vor pilota masina cu numarul 8. 

ts040-hybrid-2

Hisatake Murata, manager general al diviziei de dezvoltare pentru motorsport, declara: “Sistemul Hybrid TOYOTA pentru competii a fost dezvoltat semnificativ in conformitate cu noile reglementari. Acum se pune accent mare pe reducerea consumului, dar ca sa rami competitiv ai nevoie de puterea motorului si nu este o optiune reala diminuarea puterii pentru a reduce consumul. Am cutat mult solutia potrivita si cea mai buna solutie pentru noi era marirea cilindreei motorului (de la 3.4l la 3.7l) pentru a imbunatati eficienta caldurii in timp ce maream sistemul hybrid. Am vrut sa folosim o capacitate mai mare de 6MJ dar ne-am oprit aici pentru ca mai mult de atat afecta negativ timpii obtinuti pe tur datorita cresterii greutatii. Pentru a recupera toata aceasta energie in momentul franarii nu era de ajuns motorul-generator de la axa spate asa ca ne-am indreptat atentia catre conceptul hybrid dezvoltat intre anii 2007 si 2011 cu patru roti motrice. Cu cei 1000cp am atins o performanta impresionanta si am pastrat sistemul in limitele greutatii propuse. Acum ramane de vazut cum ne descurcam in fata concurentilor.”