Maine incepe oficial constructia primului circuit profesionist din Romania

Oficialii Motorpark Romania si organizatorii Dunlop Romanian Superbike 2012 anunta deschiderea oficiala a lucrarilor la primul circuit profesionist de viteza din Romania.

 

Circuitul va fi amplasat in vecinatatea comunei Adancata, la mai putin de 40 de kilometri de Bucuresti, pe DN Urziceni-Ploiesti. Motorpark Romania va avea 4100m lungime cu o linie dreapta de 700m , o latime de 12m si o configuratie ce va permite desfasurarea atat de curse moto cat si auto. Circuitul va asigura toate serviciile necesare unei bune desfasurari a competitiilor sportive dar si a activitatilor de agrement si va dispune de centru de presa, centru medical, boxe la standarde de Formula1, restaurant, benzinarie, service si scoala de pilotaj. 

 

asa arata circuitul de la Prejmer in prezent

Pentru finalizarea lucrarilor este necesara o investitie totala ce se va ridica la peste 7 milioane de euro. Durata constructiei intregului ansamblu este de doi ani, terminarea constructiei pistei fiind preconizata pana la sfarsitul acestui an. Fiind optimisti in ceea ce priveste finalizarea pistei pana la sfarsitul acestui an, organizatorii Dunlop Romanian Superbike au stabilit deja desfasurarea unei etape test pe acest circuit, programata pentru aceasta toamna. 

 

De asemenea, organizatorii DUNLOP RoSBK au incheiat un contract pentru urmatorii 3 ani cu Motorpark Romania, acesta fiind primul circuit din Romania care se ridica la standardele cerute de o competitie profesionista de motociclism viteza.  La deschiderea lucrarilor vor lua parte oficialitati locale si reprezentanti ai comunitatii sportive auto si moto.

 

Desciderea oficiala a lucrarilor va avea loc maine, 6 iunie 2012, la orele 11:00, organizatorii DUNLOP RoSBK punand la dispozitia tuturor celor interesati sa participe mijloace de transport in comun pentru deplasarea din Bucuresti catre Adancata. 

10 thoughts on “Maine incepe oficial constructia primului circuit profesionist din Romania”

  1. Nu ziceau cu ceva timp in urma ca va fi gata in 2012 si chiar se va tine si nu stiu ce etapa de sbk din campionatul de anul asta?

  2. pai din ce vad in poza de mai sus, pare sa fie deja gata:))))))))))))))

    1. daca te uiti bine pista asta este din PLEJMER….nu despre asta este vb……

Comments are closed.