Comunicat #44

Luand startul odata cu a doua etapa a Campionatului National de Raliuri 2012, echipajul sibian Cristi Toader/Gheorghe Badea a incheiat Timis Rally pe pozitia a patra a Clasei 5, dupa masini net superioare. Raliul s-a desfasurat in judetul Timis, pe o serie de probe de asfalt rapide, murdare si foarte tehnice. “Am luat startul la a doua etapa desfasurata in zona Lugojului in noua formula de anul acesta, cu noul navigator Gigi Badea, iar echipa de mecanici formata din Nik, Nicu si Dani. A fost de bun augur, ne-am indeplinit obiectivul in proportie de 70-80% din ce ne-am propus.

 Prima zi a raliului a inclus doar superspeciala din centrul orasului Timisoara, un magnet pentru spectatori. “Superspeciala a fost foarte bine amplasata dand posibilitatea spectatorilor de a asista la un adevarat spectacol automobilistic. Probele speciale din jurul Lugojului au fost denivelate si cu mult praf, putine fiind portiunile bune unde puteam sa atacam la maxim. Am avut parte de doua rasuciri care ne-au costat secunde pretioase. Puteam obtine un rezultat mai bun daca nu aveam si o mica problema tehnica sacaitoare la sistemul de franare al axei spate. Ne-am intrat repede in ritm, desi navigatorul era nou, iar la Cluj incercam sa fortam mai mult.”

 

La inceputul lunii mai, Cristi a luat startul si la etapa de debut a Campionatului National de Slalom Paralel de laSibiu, terminand la finalul zilei pe pozitia a treia la clasa la care a luat parte. “Am luat parte si la prima etapa de Slalom Paralel, unde am avut un rezultat bun. Seat-ul Ibiza Cupra TDI s-a comportat impecabil, timpii au fost din ce in ce mai buni la fiecare mansa, pana in momentul cand am avut o misca iesire in decor, care s-a soldat cu avarierea unui brat si unei bielete de directie.

 

Pentru echipajul #44 urmeaza in perioada 22-23 iunie Transilvania Rally, ce se va desfasura pe probele speciale din judetul Cluj. Cei doi multumesc pentru sprijinul acordat  partenerilor, colaboratorilor si sponsorilor: Sigemo, Thrace Greiner, Greiner, Market-Impex, Avanti, Smart Tools, Enduro – Rm. Valcea, Big Prints, Total Protector si partenerilor media RallyMax, Motorsportnews. Totodata, Cristi si Gheorghe tin sa multumeasca mecanicilor, fara de care prezenta lor n-ar fi fost la fel: Nik , Nicu si Dani.