Mani Gyenes la un pas de cel de al patrulea titlu în Campionatul Național de Enduro

În acest weekend, la Sărata Monteoru, Mani Gyenes va concura în ultima etapă din actualul sezon al Campionatului Național de Enduro și este la un pas de obținerea celui de al patrulea titlu de campion al României la această disciplină.

Sâmbătă și duminică (2-3 octombrie) în stațiunea buzoiană Sărata Monteoru se va desfășura cea de a patra etapă din campionatul de enduro, eveniment organizat de Extreme Adventure Buzău, același club care în 2011 și-a propus să organizeze o etapă din Campionatul Mondial de Enduro.

Mani Gyenes este lider al clasamentului general de la E3, însă cursa din acest weekend nu va fi chiar o formalitate pentru pilotul Vectra Racing, având în vedere că traseul de la Sărata Monteoru nu este de loc ușor când este udat de ploi, cum a fost cazul în această săptămână.

Dacă va reuși să obțină titlul în weekend, Mani Gyenes confirmă că, atunci când programul îi permite să concureze în România, domină atât campionatul de enduro cât și pe cel de endurocross. În luna august, la evenimentul XCountry de la Limanu, dublul câștigător al Red Bull Romaniacs și cel mai bine clasat pilot român în raliul Dakar și-a trecut în palmares cel de al patrulea titlul de Campion al României la Endurocross.

Când poți să îi vezi pe Mani (nr. de concurs 311) și pe ceilalți piloți din Campionatul Național de Enduro la Sărata Monteoru:

Sâmbătă 2 octombrie

În zona Păducel ora 09:00 este programat startul clasei A (cea la care concurează Mani), aceștia vor face 3 ture a câte 45 km fiecare.

Duminică 3 octombrie

În zona Păducel ora 10:00 este programat startul clasei A (cea la care concurează Mani), aceștia vor face 3 ture a câte 45 km fiecare.

Cum ajungi la Sărata Monteoru

–          Din București ai două alternative:

a. Mergi pe ruta București-Ploiești-Mizil către Buzău și la popasul Merei faci stânga către Sărata Monteoru,

b. Mergi pe ruta București-Urziceni către Buzău și în comuna Costești faci stânga către Sărata Monteoru.

     –      Din Brașov ai două alternative

a. Mergi pe ruta Brașov-Ploiești-Mizil către Buzău și la popasul Merei faci stânga către Sărata Monteoru,

b. Mergi pe ruta Brașov – Întorsura Buzăului- Buzău și în Buzău urmezi indicatorul de Ploiești, iar la popasul Merei faci stânga către Sărata Monteoru.

După ce ajungi în Sărata Monteoru traversezi stațiunea mergând pe drumul principal și la ieșire ajungi în zona Păducel.

Renatta Stepanov