Manu Mihalache vorbeşte despre responsabilitatea în trafic în cadrul Decadei Internaţionale a Siguranţei Rutiere


  • La Muzeul Ţăranului Român a avut loc o dezbatere despre siguranţa rutieră în România şi cum poate fi aceasta îmbunătăţită

 

  • S-a lansat Decada Internaţională pentru Siguranţa Rutieră în cadrul Anului European al Voluntariatului 2011

 

  • Manu Mihalache a vorbit despre diferenţa condusului competitiv şi condusul în condiţii de trafic normal

 

 

Manu Mihalache, singurul pilot din Campionatul Naţional de Raliuri care a concurat cu maşina branduită cu numele prietenilor care l-au susţinut de-a lungul anilor, a vorbit despre diferenţa dintre condusul competitiv şi condusul urban. Manu, soţ şi tată a doi copii, a explicat că un pilot adevărat lasă viteza şi spiritul competitiv pe pista de cursă, iar în trafic este un şofer prudent şi responsabil.

 

Discursul lui a captat atenţia participanţilor la dezbatere, iar exemplele din viaţa sa, în ceea ce priveşte condusul pe şoselele din România, au constituit un important suport informativ pentru cei prezenţi. Manu Mihalache a explicat cât de vitală este folosirea centurii de siguranţă de către toţi pasagerii dintr-un automobil, în caz de coliziune. Siguranţa trebuie pusă pe primul loc de toţi participanţii la trafic pentru că respectarea acestor  regulile salvează vieţi. A mai povestit despre faptul că un pilot de raliu îşi consumă adrenalina pe pistă, iar pe şosea acesta este extrem de calm.

 

 

 

Pilotul nu s-a sfiit să răspunda, atunci când a fost întrebat, despre amenzile primite: “Singurele amenzi pentru viteză pe care le-am luat au fost pentru depăşirea cu 3 km pe oră a vitezei legale în mai bine de 20 de ani de şofat” a declarat Manu Mihalache. În cadrul Anului European al Voluntariatului s-a lansat Decada Internaţională a Siguranţei Rutiere prin care se încearcă reducerea numărul de victime care îşi pierd viaţa în accidente rutiere.

 

Ca pilot de raliu, beneficiez de condiţii de siguranţă sporite. Tocmai din acest motiv, ar trebui să ne întrebăm cât de sigură e o maşină înainte să o cumpărăm şi nu doar cât de repede merge. Condusul competitiv nu trebuie practicat pe stradă, unde poţi pune în pericol viaţa celorlalţi participanţi in trafic. De aceea îi sfătuiesc pe toţi şoferii să fie mult mai atenţi şi responsabili. a declarat Manu Mihalache, prezent la workshopul pentru siguranţă rutieră organizat de PAU Education.

 

“Manu”, cum îi spun prietenii, concurează de zece ani în Campionatul Naţional de Raliuri şi a fost susţinut de-a lungul anilor de prieteni şi familie. În cea mai recentă etapă a CNR de la Târgu Mureş, proba a fost întreruptă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar Manu a ocupat locul V.

 

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri are loc pe 27-28 mai.

 

Comentarii

comentarii