Prima competitie de snowmobile din Romania va avea loc la Predeal


Predeal Snowmobile 1 Winter Cup va avea loc in perioada 24 – 26 ianuarie 2014 fiind asteptati peste 50 de concureti din aproximativ sapte tari. Evenimentul este organizat de către Dual Racing Team împreună cu Primăria Predeal, în calitate de co-organizator, alături de un grup de pasionaţi ai sporturilor de iarnă, totul întâmplându-se cu sprijinul The Office Lounge.

Snowmobile

Spectacolul va începe vineri, 24 ianuarie, seara pe pârtia Clăbucet, cu un Prolog care-i va încânta pe spectatori, deoarece traseul va fi amenajat într-o manieră  asemănătoare circuitelor de motocross. Snowmobilele vor zbura prin aer, sărind de pe rampe, vor aborda cu gazul motoarelor de 1.000 cmc în doi timpi, deschis la maximum, taluzuri de zăpadă, piloţii duelându-se… ski la ski, întrucât pe cei aproximativ trei kilometri ai circuitului de la Prolog se va stabili ordinea de plecare în concurs. Sâmbătă şi duminică, echipe de câte doi rideri vor concura pe un traseu de 180 de kilometri, în zona Predeal şi în Munţii Baiului. Traseul este deja pregătit în proporţie de 80%, urmând ca piloţii de snowmobile să se orienteze în concurs după GPS, pe poteci dar şi în golul alpin, înfruntând urcări dure şi coborâri tehnice, întocmai ca la un concurs de off-road moto! De altfel, de pregătirea traseului, s-au ocupat chiar doi piloţi moto, este vorba despre Ionuţ Tocitu şi de Alexandru Gârbacea.

 

De mulţi ani îmi doream să organizez acest concurs, alături de câţiva prieteni, iar anul acesta condiţiile se anunţă propice, cu multă zăpadă. Sunt aşteptaţi concurenţi nu numai din România, dar şi din Ungaria, Polonia, Cehia, Austria, Slovenia, Croaţia sau Slovacia, care vor evolua la două clase, Profesionişti şi Amatori. Se va ajunge prea puţin pe drumuri forestiere, vom avea câteva surprize pe circuit, pe care le vom anunţa la momentul potrivit, aşa că Predeal Snowmobile 1 Winter Cup va fi o adevărată aventură, însă şi cu momente de time out, aşa cum sunt şi petrecerile din căldurosul The Office Lounge Predeal din serile de vineri şi de sâmbătă”, spune Ciprian Popescu, preşedinte al Dual Racing Team, la rândul său un pasionat pilot de snowmobile.

Comentarii

comentarii