NASCAR va introduce un nou sistem de punctare

Oficialii NASCAR au anuntat ca incepand din acest an se va introduce un nou sistem de punctare in competitia Sprint Cup precum si in sistemul de calificare al pilotilor impreuna cu alte ajustari ale regulamentului.  

Brian France presedinte si CEO NASCAR a declarat miercuri ca schimbarea se doreste pentru a avea un sistem simplificat ce va fi mai usor de inteles si de aplicat si totodata se asteapta ca ecarturile din clasament sa fie mai stranse decat in trecut astfel cursa pentru titlu fiind mult mai palpitanta. “Multi dintre cei mai loiali fani ai NASCAR-ului nu inteleg in totalitate sistemul de puctaj pe care il folosim inca din 1975, asa ca il vom simplifica astfel incat acesta sa poata fi mai usor de inteles. Conceptual se bazeaza pe principiul celui vechi doar ca mult mai usor de urmarit.” a declarat Brian France.

In anul 2010 am avut parte de cea mai disputata ultima cursa din campionat, atunci cand trei piloti se aflau in carti pentru castigarea titlului de campion al seriei. 

A fost anuntat si un nou sistem de puncte bonus ce va recompensa pilotii castigatori. Astfel pilotul ce va ocupa prima pozitie la finalul cursei va primi un bonus de 3 puncte, inca 1 punct suplimentar va fi acordat pentru conducerea plutonului pe parcusul unui tur si un alt punct suplimentar pentru pilotul care se afla la conducere cele mai multe tururi pe parcursul cursei. Astfel pilotul castigator va putea revendica un numar de maxim 48 de puncte.

De asemenea au fost aduse modificari formatului seriei in ceea ce priveste primii 10 clasati in clasamentul general, care vor deveni automat pretendenti pentru titlu inainte de ultimele 10 curse din sezon.

Oficialii au anuntat totodata si reducerea numarului de pneuri pentru antrenamente si calificari de la 6 seturi la 5 seturi. 4 din aceste seturi urmand sa fie predate producatorului GoodYear, pentru a putea primi alte 4 seturi de anvelope pentru cursa.