Noua masina a lui Batman?! Nu. Noul Audi R18!

Acum o luna va prezentam noul Peugeot 90X care va lua startul in legendara cursa de la LeMans cat si in campionatul LeMans Series.

Astazi a venit momentul sa va prezentam si creatia celor de la Audi noul model R18, o masina absolut noua, un model cu cockpit inchis primul prototip de acest gen pe care firma din Ingolstadt il va alinia la startul cursei de 24H de la LeMans. La fel ca la rivalul de la Peugeot, noul R18 beneficiaza de aripa rechin element obligatoriu pentru a  preveni o eventuala decolare a masinii in cazul unui tete-a-que la viteze mari. Dezvoltarea acestui model a inceput la mijlocul anului 2009 si modelul de cockpit inchis a fost ales pentru a reduce oboseala pilotului si a imbunatati aerodinamica masinii.

Motorul care va echipa modelul R18 va fi un V6 de 3.7L diesel care va beneficia de o noua cutie cu 6 trepte de viteza. Audi a folosit o singură bucata de fibra de carbon carbon in realizarea modelului pentru o greutate cat mai mica si o rigiditate cat mai buna a masinii.

Planul celor de la Audi este de a alinia la startul editiei de 24H de la LeMans nu mai putin de 3 masini R18, insa pana atunci vom putea vedea pentru prima oara la lucru noul model in cursa de 6h de la Spa din 24 aprilie.

Deocamdata nu a fost anuntat nimic despre sistemul de recuperare a energiei KERS, care este deja folosit de Porsche pe modelul de curse GT3 R si pe care Peugeot si Audi intentioneaza sa il foloseasca.

[nggallery id=90]