Citroen C-Elysee va fi importat oficial si in Romania

Citroën C-Elysée se bucura de experienta Citroën in tehnologie si design. Stilul si caracteristicile sale ofera un raspuns specific la nevoile clientilor care cauta un sedan atragator la un pret convenabil. Programat pentru lansare la sfarsitul anului 2012, acesta demonstreaza experienta marcii in ceea ce priveste trenul de rulare, calitatea si tehnologia, ilustrate de noul motor VTi 72, conceput pentru performanta, consum redus de carburant si durabilitate. Citroën C-Elysée a fost conceput, in primul rand, pentru a raspunde cerintelor pietelor internationale.

 

Designerii modelului Citroën C-Elysée au pornit de la o coala alba. Inca de la prima linie trasata, scopul a fost acela de a crea o caroserie in 3 volume. Rezultatul este atragator si echilibrat. Partea frontala identifica imediat vehiculul ca membru al familiei Citroën, cu o semnatura cromata generoasa care evidentiaza capota cu striatii. Caroseria este armonioasa si atragatoare, transmitand sentimentul de robustete datorita taliei inalte, a ecartamentului generos si a aripilor curbate. Citroën C-Elysée va fi disponibil in sapte culori de caroserie, cu detalii cromate in functie de nivelul de echipare.

 

La interiorul masinii, designul elegant, robust este perceptibil si de catre pasageri. Plansa de bord in stil executive are un ornament liniar in fata pasagerilor, in functie de nivelul de echipare. Toate materialele au fost selectate pentru a fi atat atragatoare, cat si rezistente si usor de intretinut.

 

Un autoturism este o investitie pe termen lung.  De aceea, Citroën C-Elysée a fost conceput pentru a rezista trecerii timpului si a kilometrilor. Conditiile extreme de drum din unele tari au fost luate in considerare in stadiul de design. Acest lucru, se reflecta in:

–         Garda la sol si anvelopele potrivite

–         Protectie suplimentara sub caroserie

–         Design ranforsat al caroseriei cu ajutorul unor atasamente pozitive (suruburi).

Toate aceste ajustari asigura fiabilitatea modelului Citroën C-Elysée, conceput in Franta si produs la Vigo, Spania. Ca dovada, acesta a fost testat pe o distanta de peste 4 milioane de kilometri pe tot globul, in toate conditiile rutiere (frig, praf, circuit, etc.).

 

Citroën C-Elysée se bucura de toate beneficiile oferite de experienta marcii, in special in ceea ce priveste senzatiile la volan. Ecartamentul generos si trenul de rulare concepute special sunt imbinate cu directia asistata electric care este atat informativa, cat si precisa la orice viteza, pentru a asigura o tinuta de drum puternica si pentru a oferi siguranta tuturor pasagerilor, chiar si in cele mai dificile conditii. In functie de tara, se pot regasi, in standard sau ca optiune, sistemele ABS si ESP sau pana la sase airbag-uri.

 

Usor de condus, Citroën C-Elysée ilustreaza si experienta marcii in termeni de confort si suspensie, oferind o senzatie de siguranta si adevarate placeri la volan chiar si in cele mai extreme conditii.

 

Citroën C-Elysée este un vehicul cu dimensiuni exterioare generoase: 4.43m lungime, 1.7m latime si 1.47m inaltime. Ampatamentul de 2.65m este cel mai lung din categoria sa. Acesta ofera o tinuta de drum impecabila, precum si spatiu exceptional.

 

Spatiul interior este demn de sedanuri din segmente superioare, noul vehicul Citroën oferind cel mai generos spatiu pentru locurile din spate din clasa sa. Spatiul pentru picioare disponibil pasagerilor din spate este remarcabil, atat in ceea ce priveste latimea, cat si lungimea (spatiu pentru genunchi de 120 mm). Designul spatios al cabinei nu are niciun impact asupra volumului portbagajului. Cu o capacitate de 506 litri VDA, acesta este unul dintre cele mai mari portbagaje din categoria sa. Cu aceste caracteristici, Citroën C-Elysée este perfect pentru rolul sau de masina de familie.


Alaturi de un design optimizat in termeni de spatiu si dimensiuni, Citroën C-Elysée este disponibil cu o gama de echipamente moderne, intuitive, pentru confort, atat in standard cat si ca optiuni, in functie de tara. Acestea includ sistem aer conditionat cu afisaj digital, senzori de parcare spate, pilot automat/limitator de viteza, precum si un radio cu functie mp3 si kit hands-free prin Bluetooth

Se poate opta si pentru echipamente high-tech concepute special pentru nevoile tarilor in care se vinde, precum parbriz incalzit pentru Rusia si Ucraina. Pentru tarile calde, atentia s-a concentrat catre sistemul de aer conditionat, care include functia „Max” pentru racire rapida. Aceste echipamente vor fi completate, in urmatoarele luni, de navigatie GPS cu touch-screen, camera pentru marsarier, acces si pornire hands-free.

 

O gama larga de accesorii le permite clientilor sa personalizeze exteriorul vehiculului cu detalii cromate elegante (ornamente pentru farurile de ceata, capace pentru oglinzile laterale, tevi de esapament), si pentru protectia caroseriei (protectie transparenta pentru bara, ornamente laterale) si interiorului (o gama larga de covorase si cutii) precum si pentru cresterea volumului de incarcare (bare pentru plafon, portbagaj pentru plafon). In ceea ce priveste sistemele multimedia, ghidajul eficient este realizat de sisteme de navigatie semi-integrate (fara niciun cablu sau suport aparent), in time ce radioul O’car, o solutie inovatoare dedicata iPhone-ului, permite utilizatorilor sa vorbeasca sau sa asculte muzica in siguranta deplina, in timp ce isi reincarca telefoanele.

 

Citroën C-Elysée este oferit cu un nou motor VTi 72 pe benzina, conceput special pentru conditiile de trafic si combustibil de pe pietele internationale. Noua generatie de propulsoare a fost concepute pentru performanta optima (72 CP, cuplu de 110 Nm de la 3.000 rpm), consum redus de carburant (de la 5 l/100 km si 115 g/km de CO2, o imbunatatire cu 22% fata de motorul 1.4i pe care il inlocuieste) si fiabilitate, chiar si in cele mai servere conditii. Acesta poate fi montat pe o cutie manuala sau automata cu cinci viteze.

 

Noul motor VTi 115, impreuna cu o cutie manuala sau automata, incheie gama motorizarilor pe benzina. Citroën C-Elysée poate fi echipat cu motorul HDi 92, un propulsor diesel care a fost produs deja in peste 6 milioane de exemplare si care imbina performantele (cuplu mare la turatii mici) cu consumul redus de carburant (4.1 l/100 km si 108 g/km de CO2).


Pentru publicul nostru tinta, o masina reprezinta o investitie majora. Clientii sunt exigenti in toate privintele, inclusiv in ceea ce priveste pretul de achizitie si pretul de intretinere. Citroën C-Elysée imbina pretul atractiv, conceput special pentru fiecare piata, cu functiile si calitatea tuturor vehiculelor marcii.

 

Costurile de intretinere sunt si ele scazute, cu motoare eficiente, frecventa de mentenanta potrivita, precum si materiale lavabile, robuste. Citroën C-Elysée este conceput cu adevarat pentru utilizare intensiva.