Dacia a lansat in Romania noile modele Logan, Sandero si Sandero Stepway

După lansarea la Salonul Auto de la Paris, marţi seara a avut loc la Bucureşti, la Romaero, lansarea oficială în România a noilor modele Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, într-un spectacol inedit, unde cele trei maşini au coborît din „nori“, pe platforme suspendate de tavanul hangarului. Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, printre cei prezenţi numărîndu-se şi preşedintele Traian Băsescu.

 

Constantin Stroe, vicepreşe­din­tele CA al automobile Dacia, a spus: „Berlina pe care o vedeţi a­cum aici, precum şi cele două San­dero prezentate nu vor fi singu­re­le, urmînd un break şi o camione­tă. Uzina de la Mioveni produce, în prezent, cinci mo­de­le, cele trei lansate astăzi, apoi Duster şi Re­nault Symbol, la ultimul grad de in­te­gra­re, nefiind, însă, la ni­velul Lo­ganului. Ţin­ta de producţie pen­tru anul viitor este de pes­te 300.000 de maşini. „Directorul general Da­­cia, Jerome Olive, a citit un mesaj laudativ în limba română, deşi a fost extrem de emo­ţionat.

 

Prezent la eveniment, presedintele Traian Basescu a tinut sa aprecieze industria “pe orizontala” creata de Renault în Romania si investitiile de peste doua miliarde de dolari, dar a anuntat ca nu îsi va cumpara niciuna dintre noile masini. 

 

Imi pare rau, am deja doua masini cumparate, una de la Dacia si una de la Ford, n-as mai putea sa cumpar si acest Sandero rosu, dar doresc primului cumparator de Dacia mult noroc si tuturor romanilor care se gandesc sa-si cumpere o masina le recomand cu caldura sa cumpere o masina Dacia pentru ca nu vor gasi pe o masina second hand cumparata din alta parte tehnologia, motorul pe care îl gasesc pe o Dacia care se produce astazi la Mioveni“, a spus presedintele Traian Basescu.
 
 
Noul Logan are un pret de pornire de 6.690 euro cu TVA, Sandero de 6.990 euro, iar Sandero Stepway 10.800 euro. Tinta de productie Dacia la Mioveni pentru anul viitor este de peste 300.000 de masini.