Michelin obtine cea de-a 250-a victorie in WRC

 

 

Doua sute patruzeci si noua de raliuri s-au desfasurat de la prima victorie in WRC a lui Jean-Claude Andruet obtinuta cu pneuri Michelin. Sebastien Loeb a reusit weekendul trecut sa obtina pe cea de-a 250-a victorie pentru prestigiosul producator de anvelope. Duoul franco-monegasg, format din Loeb si Daniel Elena au semnat totodata si cea de-a 76-a reusita pentru ei in WRC, obtinand anul acesta al 9-lea titlu mondial consecutiv gratie celor 9 victorii din 2012. Craig Breen ( Ford/Michelin) si Benito Guerra (Mitsubishi/Michelin) sunt campionii mondiali in 2012 in SWRC ( Campionatul Mondial de Raliuri rezervat automobilelor S2000) si PWRC ( Campionatul Mondial de Raliuri rezervat automobilelor de productie).

 

Este cel mai bun rezultat al unui producator de pneuri care a fost implicat in campionatul mondial de raliuri de peste 40 de ani!a spus Serge Grisin, managerul departamentului de competitii al celor de la Michelin. ” Am obtinut aceasta performanta la capatul unei perioade in care WRC a permins o lupta deschisa pentru producatorii de anvelope” a mai adaugat acesta.

 

Yves Matton, directorul Citroen Racing a declarat: ” Suntem incantati ca am adus cea de-a 250-a victorie pentru Michelin in WRC, mai ales ca aceasta a fost obtinuta in conditii atat de diferite – asfalt si macadam, ud si uscat.” 

 

Stiati ca: 50 de piloti diferiti au castigat etape in Campionatul Mondial de Raliuri incepand cu anul 1973?