Dokker şi Dokker Van consolideaza gama DACIA

După Lodgy, dezvăluit la începutul anului 2012, două noi modele se alătură gamei Dacia : Dokker şi Dokker Van.

Dacia Dokker este un combi cu 5 locuri destinat unei utilizări mixte (atât în scop personal, cât şi în scop profesional), care dispune de un volum al portbagajului şi de o modularitate la cel mai bun nivel din categorie. Dacia Dokker se adresează unei clientele aflate în căutarea unui vehicul polivalent care asigură în acelaşi timp transportul obiectelor voluminoase şi călătoria cu familia în condiţii de confort. El poate transporta 5 persoane oferind cel mai mare volum de portbagaj din segmentul său. Prin rabatarea banchetei spate se obţine un volum de încărcare de 3 m3, adaptat utilizării în scop profesional. Accesul la zona de încărcare sau la locurile din spate este facilitat de cele două uşi laterale culisante vitrate.

 

Dacia Dokker Van este o furgonetă ale cărei calităţi utilitare la cel mai bun nivel de pe piaţă vor convinge clienţii, în principal mici comercianţi şi întreprinzători. Versiunea utilitară, Dacia Dokker Van, este o furgonetă fiabilă şi robustă. Capacităţile sale de încărcare se situează la cel mai bun nivel din segment datorită modularităţii scaunului din dreapta (Opţiunea Dacia Easy Seat). Încărcarea este facilitată datorită uşii laterale largi, culisante. Pentru a răspunde cât mai bine aşteptărilor utilizatorilor, Dokker Van oferă numeroase posibilităţi de transformare şi o gamă largă de accesorii. 

Aceste două noi vehicule, fidele valorilor mărcii Dacia, propun prestaţii generoase la un preţ accesibil. Ele vor fi comercializate începând din iunie 2012 în Maroc şi din toamna anului 2012 în Europa.

 

Ca în cazul Dacia Lodgy, interiorul modelelor Dokker şi Dokker Van oferă elemente de confort, moderne şi practice. Ele pot dispune de sistemul multimedia „Media Nav” cu touch screen de 18 cm (7’’), sistem de navigaţie, radio, conectivitate şi sistem de telefonie Bluetooth. Opţional sunt disponibile limitatorul de viteză şi asistenţa la parcarea cu spatele.

 

Dacia Dokker şi Dokker Van sunt propuse, în funcţie de ţară, cu 4 motorizări: noua motorizare pe benzină 1.2 TCe 115 CP, motorizarea pe benzină 1.6 MPI 85 CP, precum şi motoarele diesel 1.5 dCi 75 CP şi 90 CP. Cele două motoare diesel care beneficiază de eticheta Dacia eco2 afişează un consum de numai 4,5 l/100 km* şi generează emisii de CO2 de 118 g/km*.

 

Experienţa Renault, lider în domeniul vehiculelor utilitare uşoare în Europa din 1998, completează fiabilitatea şi calitatea recunoscută a modelelor Dacia. Proiectarea modelului Dokker Van a fost realizată conform exigenţelor caietului de sarcini conceput de Renault pentru gama sa de vehicule utilitare. Vehiculul a fost supus testelor severe utilizate în cazul modelelor utilitare Renault, teste ce reproduc cele mai dificile situaţii de utilizare din partea clienţilor.