Ford construiește motorul cu numărul 250.000 în România


120

Ford a construit astăzi motorul cu numărul 250.000 la uzina companiei de la Craiova, România, de la lansarea producției în mai 2012.

 

Motorul cu numărul 250.000 este un EcoBoost de 1,5 litri de 180 CP care va fi exportat în Statele Unite pentru a echipa un model Fusion pentru un client american.

 

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este primul motor Ford care încorporează un ambreiaj controlat de calculator pe pompa de apă acționată de curea, ceea ce îmbunătățește și mai mult eficiența, reducând timpul de încălzire. A fost adăugat și un radiator cu răcire pe apă pentru o alimentare mai eficientă a motorului cu aer.  

 

Ford a început producția de motoare la uzina sa de clasă mondială de la Craiova în mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de 1 litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford produce la Craiova aproximativ 1000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

 

Suntem foarte mândri de această realizare a Uzinei de Motoare de la Craiova, cu atât mai mult cu cât produsele noastre ajung la clienți din toată lumea. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilității sistemului global Ford de producție a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2”, a declarat noul șef al al secției de Producție Motoare de la Craiova.

 

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat în premieră anul trecut în China pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan în America de Nord, și va fi de asemenea disponibil pe varianta europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014.

 

Totodată Ford a confirmat că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa cel mai bine vândut model din lume, Ford Focus. Primele unități ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarlouis (Germania) în a doua jumătate a acestui an.

 

Uzina de Motoare de la Craiova are în prezent aproximativ 1000 de angajați care lucrează în două schimburi pentru a face față cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piață.

Comentarii

comentarii