Noua Lancia Stratos a fost lansata


Inca de la primele imagini prelucrate pe calculator aparute pe internet cu noua Lancia Stratos in vara, iubitorii de masini sport si fani ai motorsportului au asteptat cu sufletul la gura sa vada daca noua masina poate fi condusa atat de repede precum sugereaza designul sau .

Pe 29 si 30 Noiembrie , Michael si Maximilian Stoschek au invitat un grup select de jurnalisti auto, designeri, ingineri , piloti de raliu la premiera care s-a desfasurat la Le Castellet, pentru a putea vedea in actiune noua Lancia Stratos .Dupa cateva ture de circuit in dreapta pilotului WTCC Tiago Monteiro, toti participantii au putut testa masina al carui motor  dezvolta 540 cp si este cuplat la o cutie de viteza secventiala in 6 trepte . Cireasa de pe tort : comutatorul Manettino de pe volan !

Noul model este o versiune moderna, care pastreaza insa liniile originalului. Are cam aceleasi dimensiuni si este construit pe o platforma usor modificata a lui Ferrari 430 Scuderia. Adica are un motor V8 de 4,3 litri, care produce 540 CP. Deocamdata nu se stie nivelul perfortmantelor dinamice, pentru ca masina este inca in  teste, dar nu e greu de ghicit ca acestea sunt excelente, poate chiar peste cele afisate de F430 Scuderia.

Noua versiune este aproape identica la nivelul designul cu cea veche, care a concurat in raliurile anilor 70. Modelul initial a fost proiectat strict pentru raliuri, ca masina de competitie, iar numarul de 492 de exemplare produse a fost necesar pentru omologare. Masina socheaza prin prezenta agresiva si dimensiunile mici.


One thought on “Noua Lancia Stratos a fost lansata”

Comments are closed.