Pepe Oriola devine cel mai tanar pilot din WTCC

Pepe Oriola, nascut la Barcelona pe 9 iulie 1994,va deveni cel mai tanar pilot care a concurat vreodata in WTCC. Spaniolul a semnat un contract cu echipa SunRed Engineering, urmand sa piloteze un SEAT Leon in ediţia 2011 a Campionatului Mondial de Turisme (WTCC).  Oriola va debuta in etapa de deschidere a sezonului 2011, care se va desfasura in Brazilia, pe 20 martie. La acea data el va avea doar 16 ani, 8 luni şi 11 zile, devenind astfel cel mai tanar pilot din istoria Campionatului Mondial de Turisme.

Acesta este un vis care devine realitate. Voi avea o misiune foarte dificila, fiind cel mai tanăr pilot de pe circuit, însă voi face tot ceea ce depinde de mine ca sa fiu remarcat. Evident, nu pot sa ma gandesc că voi lupta pentru titlul mondial. Pentru moment ma voi bucura de sansa pe care o am, aceea de a invata de la cei mai buni piloti din lume“, a declarat Pepe Oriola.

In ciuda varstei sale fragede, Oriola nu este un pilot complet necunoscut în lumea curselor de turisme. El a obtinut rezultate remarcabile in editia 2009 a Supercupei SEAT Leon, reusind o clasare pe podium la varsta de doar 15 ani. In acest an Oriola a ocupat pozitia a patra in clasamentul general al Eurocupei SEAT Leon, la 11 puncte in urma campionului, Gabor Weber.

Am convingerea ca Pepe a atins nivelul de maturitate care sa ii permita sa facă un prim sezon foarte bun în WTCC. El are potentialul pentru a furniza mai mult decat o simpla surpriza“, a declarat Joan Orus, directorul SUNRED Engineering.