Noul Aveo sedan – premiera europeană la salonul auto de la Geneva

  • Un model cu totul nou
  • Interior spaţios, de calitate superioară
  • Noul motor diesel de 1,3 litri cu tehnologie start/stop
  • Lansare programată în vara anului 2011

Ca şi la Salonul Auto de la Paris, Chevrolet are o mulţime de noutăţi şi pentru Geneva, printre care şi debutul european al noului Aveo notchback cu patru uşi. Acest frumos sedan de mici dimensiuni este prezentat imediat după modelul hatchback înrudit, care a primit recenzii călduroase atunci când şi-a făcut debutul mondial, în luna septembrie a anului trecut.

Modelul Aveo notchback a fost lansat la Salonul Auto de la Detroit din SUA, în ianuarie (pe această piaţă, autovehiculul va fi vândut cu denumirea Sonic) şi are multe dintre noile şi curajoasele elemente de design ale variantei hatchback. Totuşi, în timp ce varianta hot  hatch va atrage probabil cumpărătorii mai tineri, Chevrolet estimează că designul mai matur al variantei sedan va atrage un tip diferit de cumpărători, în special cei cu familie.

Privite din faţă, modelele notchback şi hatchback au acelaşi aspect curajos datorită farurilor duble proeminente, grilei radiatorului din două părţi şi caroseriei compacte de calitate. Linia mediană înălţată a variantei notchback este deosebit de frapantă, conferindu-i noului autovehicul cu 4 uşi un profil premium, care aminteşte de varianta înrudită mai mare, Cruze sedan.

Cu o lungime de 4.399 mm şi o lăţime de 1.735 mm, noul sedan Aveo este atât mai lung, cât şi mai lat decât modelul actual. De asemenea, volumul de încărcare este printre cele mai bune din clasa sa: 502 litri. Totuşi interiorul nu este doar spaţios, ci şi caracterizat prin elemente de design moderne, de exemplu, panoul de instrumente inspirat de designul motocicletelor.Toate modelele sunt prevăzute cu suspensie faţă McPherson. Servodirecţia electronică (EPS), controlul electronic al stabilităţii (ESC) şi frânele ABS sunt dotări standard.

Va fi disponibilă o gamă completă de motoare cu patru cilindri, pe benzină şi diesel, prevăzute cu cele mai recente tehnologii, precum sincronizarea variabilă a supapelor, fazarea continuu variabilă a ambilor arbori cu came şi sistem de injecţie common rail la unităţile diesel. Gama de motoare pe benzină include două unităţi de 1,2 litri (de 70 CP şi 86 CP), una de 1,4 litri (100 CP) şi una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima dată, Aveo va fi disponibil cu două versiuni ale motorului diesel de 1,3 litri (de 75 CP şi 95 CP), prevăzute cu tehnologie Start/Stop.

Prima transmisie automată cu 6 trepte de viteză folosită de Chevrolet într-un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferită opţional pentru Aveo 1.4 şi 1.6, pe majoritatea pieţelor; transmisiile manuale sunt cu 5 sau 6 trepte de viteză, în funcţie de motorul ales.