Peugeot Sport lanseaza noul 207 S 2000 – Evolution

Cu un nou motor ( spec 3 ) de 300 cp, un nou tren de rulare pentru puntea fata , cu o cutie de viteze si cu transmisia optimizate , frane imbunatatite , amortizoare noi si cu un sistem de achizitie a datelor integrat , noul Peugeot 207 S 2000 Evolution isi doreste sa devina modelul de referinta in categoria sa . Noul model va fi lansat in perioada 24-25 septembrie cu ocazia celei de-a 52 editie a Raliului Sanremo , a 10 etapa din cadrul Intercontinental Rally Challenge ( IRC) .

De-a lungul anului 2010 inginerii Peugeot Sport au muncit fara intrerupere pentru dezvoltarea si optimizarea performantelor modelului 207 S 2000 , model ce a obtinut titlul suprem in IRC in anii 2007, 2008 si 2009.  Toate imbunatatirile aduse in cazul lui 207 S 2000 au fost introduse progresiv in competitie nu inainte de a fi testate de catre pilotii Kris Meeke si Bryan Bouffier .

Dorinta de a progresa face parte din ADN-ul oricarui departament de competitie a oricarui producator auto ” a spus Frederic Bertrand, responsabilul Departamentului Competitii Clienti al Peugeot Sport . ” A sosit timpul sa punem la dispozitia clientilor nostri toate noutatile cu care pot lupta impotriva rivalilor ” a mai adaugat acesta .

Principalele modificari aduse modelului Peugeot 207 S 2000 sunt :

  • motor nou – spec 3 : 300 cp
  • cutie de viteze si transmisie optimizate
  • frane fata/spate usurate
  • amortizoare noi
  • sistem de achizitie a datelor Magneti Marelli integrat
  • portiere conforme cu reglementarile FIA pentru 2011
  • bersou imbunatatit al trenului de rulare fata si tirantul inferior spate repozitionat ( rezolvandu-se problema franelor)

Toate aceste noutati sunt gata pentru a fi vandute clientilor Peugeot sub forma unui kit sau sub forma unui autoturism nou si complet . Primele livrari vor avea loc la finele lunii octombrie . ” Este automobilul cu care se va castiga in 2011, totul a fost atent studiat din punct de vedere al raportului performante/costuri/exploatare/fiabilitate ” a mai adaugat Frederic Bertrand .

Sursa : Peugeot Sport