Renault a lansat in Romania noua gama Megane

 

 

Lansarea noului Renault Megane

Renault România a lansat oficial pentru presa din România noua gamă Mégane, în cadrul unui eveniment centrat pe ideea „Practical gets beautiful”. Prezentarea noilor modele a fost completată de lansarea proiectului Renault Store, un nou concept de showroom, mai modern şi mai eficient.

 

Cei peste 120 de invitați prezenţi, jurnalişti şi persoane publice, au fost plăcut impresionaţi de noul design, dar şi de echiparea de top a maşinilor, ce au fost prezentate într-un cadru decontractat şi neconvențional. Familia Mégane adoptă noua identitate de marca Renault inaugurată de modelele Clio 4 şi Captur, prin elemente de design specifice. Partea frontală integrează în mod natural şi armonios sigla Renault supradimensionată, amplasată pe o suprafaţă glossy black, ce oferă modelelor un plus de dinamism şi expresivitate. 

 

Renault s-a schimbat şi continuă să evolueze. Povestea a început în 2009, odată cu definirea noii viziuni de marcă, ce poartă semnătura « Drive the Change ». Una din axele principale ale acestei viziuni este noua strategie de design, al cărei limbaj stilistic se articulează în jurul universului emoţional : simplu şi senzual. Acum, este rândul Megane să adopte noua identitate de design, ceea ce potenţează capitalul de seducţie a modelului. “, a declarat Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie.

homas Dubruel - Director General Renault Commercial Roumanie
homas Dubruel – Director General Renault Commercial Roumanie

Gama Mégane se aliniază la noua identitate de design a mărcii Renault. Dacă evoluțiile la nivel estetic accentuează impresia de dinamism şi expresivitate, echipamentele şi inovaţiile tehnologice conferă un plus de plăcere în timpul condusului. În plus, versiunile sportive ale gamei îşi evidenţiază şi mai mult personalitatea. Astfel,  Mégane GT-Line beneficiază un nou design al părții frontale, în timp ce Mégane R.S. dispune în premieră de funcția R.S. Replay, apreciată de cei ce işi doresc să împărtășească şi altora senzațiile de  pe circuit.

 Noul Megane Sport Tourer, Noul Megane si Noul Megane RS

Asemenea celorlalte modele ale mărcii, gama Mégane adoptă noua identitate de design a  Renault. Astfel, versiunile berlină, coupé  şi break beneficiază de un nou design al elementelor de caroserie din partea frontala: bara de protecţie calandru si capota, care integrează în mod natural sigla Renault supradimensionată, pe o suprafata glossy black. În plus, designul inedit al proiectoarelor de zi îi conferă un plus de dinamism.

 

Renault R-Link, tableta multimedia integrată, este disponibilă, în opţiune sau în echipare de serie,  pe noua gamă Mégane (în funcţie de modele şi versiuni). Renault R-Link asigură legătura între lumea auto și universul conectivităţii şi regrupează toate funcțiile multimedia – sistem de navigație, radio, telefonie cu bluetooth® și audio streaming. 

 RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI)

Funcţiile sunt controlate prin intermediul unui ecran tactil cu diagonala de 7 inch (18 cm), cu utilizare intuitivă. De asemenea, utilizatorul poate activa cu uşurinţă, prin comandă vocală, o serie de funcţii (în funcţie de ţara de comercializare). În paralel, funcţia Text To Speech (TTS) asigură citirea automată cu voce tare a textelor şi fluxului RSS al anumitor aplicaţii, de îndată ce vehiculul se află în mişcare. Un joystick, amplasat pe consola centrală vine să completeze modurile de comandă ale sistemului.

 

Cu dispozitivul Visio System®, gama Mégane oferă siguranţă și confort. Acest sistem dispune de o cameră de luat vederi amplasată în spatele oglinzii retrovizoare, care activează:

– o alertă acustică şi vizuală în cazul depăşirii voluntare sau involuntare a unui marcaj alb continuu sau discontinuu,

– farurile de întâlnire, ce vor fi acţionate în mod automat. Comutarea de pe faza lungă pe faza scurtă se face automat, fără intervenţia şoferului, pentru a asigura un maximum de vizibilitate şi fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic.

 GAMME RENAULT MEGANE III NBI (BDK95 NBI)

 În plus, manevrele sunt facilitate de camera video amplasată în spatele vehiculului, ce permite evitarea obstacolelor. Această tehnologie este asociată senzorilor pentru deplasarea in marşarier, care avertizează șoferul de apropierea de un obstacol, printr-un semnal sonor și prin apariția unor zone de culoare pe ecran.

 

Noua gamă Mégane inaugurează cutia de viteze automată EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj și 6 trepte, cuplată motorului pe benzină TCe 130. Cutia de viteze automată EDC îmbină confortul unei cutii de viteze automate cu reactivitatea și economia unei cutii de viteze mecanice.  Schimbarea vitezelor se face automat, comanda fiind asigurată de un calculator care selectează treapta potrivită. Pentru optimizarea randamentului și a consumului, Renault a ales o transmisie EDC cu dublu-ambreiaj „uscat”. Ea cuprinde două ambreiaje: primul este dedicat treptelor de viteză impare (1, 3 și 5), cel de-al doilea, treptelor pare (2, 4, 6) și marșarierului. Selectarea treptelor se face sincronizat, la fel ca în cazul unei cutii de viteze manuale. Atât modulele de sincronizare cât şi ambreiajele sunt comandate de un sistem de acţionare electrică computerizat. 

 Noua gama Renault Megane

Rezultat al celor mai noi evoluții în materie de downsizing, motorizările Energy au fost create pentru a oferi o plăcere de a conduce deplină în condițiile unui consum redus și al unor emisii scăzute de CO2. În plus, o atenție deosebită a fost acordată nivelului de zgomot emis.  Noul Energy TCe 130, veritabil simbol al expertizei Renault în domeniul mecanic, se remarcă printr-un  comportament suplu şi reactiv, oferind o dinamică bună încă de la turații joase. În plus, motorul se dovedește foarte silențios în funcționare, fapt datorat şi sistemului Stop&Start ultra-rapid. Consumul este optimizat, fiind redus cu 15%  (mai mult de 1l/100 km),  faţă de generaţia  anterioară.

 

Renault Mégane  se numără printre liderii segmentului său la capitolul fiabilitate, această poziționare fiind recunoscută de diferite organisme independente. Rezultatele anchetei ADAC 2012 plasează calitatea modelului Mégane la un nivel bun, chiar excelent, pentru întreg intervalul 2007 – 2012. Modelele fabricate în 2009, 2010 şi 2011 se situează în categoria „excelente” ceea ce confirmă calitatea bună a modelului Mégane dea lungul timpului.

 Noul Megane Coupe

Gama Mégane este produsă în uzina de la Palencia, din Spania. Asemenea celorlalte situri industriale ale grupului, uzina de la Palencia aplică Sistemul de Producție Renault (SPR). Acest demers, comun pentru toate uzinele Grupului Renault, garantează fabricarea unui produs de calitate.