OFICIAL – Petter Solberg va concura in Rallycross

 

Campionul mondial al sezonului 2003 din WRC si-a anuntat, in mare parte, programul pentru 2013. Indiferent de campionatul in care el si echipa sa vor lua startul, Petter Solberg se va lupta si pentru o medalie de aur la X Games in acest an. “Simt ca ma intorc la origini.” a spus Solberg. Cariera mea in motorsport a inceput in Rallycross. Am castigat medalia de argint la Rallycross si Viteza in Coasta in Norvegia in primul meu sezon in 1994, apoi doi ani la rand am terminat pe primul loc. La acel moment, chiar ma vedeam concurand toata viata in rallycross, dar se pare ca raliurile au fost cele care m-au atras si mai mult. Mi-am dedicat 15 ani din viata mea acestui sport. Au fost poate cei mai buni ani” a mai adaugat norvegianul.

X-games 2012
Sebastien Loeb a castigat X-Games in 2012 pe un Citroen DS3 WRC adaptat pentru Rallycross

 

Solberg construieste in acest moment un Citroen DS3 pentru Rallycross, dar care nu va fi gata in urmatoarele 30 de zile. De-a lungul acestei perioade, el isi va continua discutiile cu partenerii si va alege in care dintre cele doua mari campionate sa ia startul, astfel incat sa aiba parte de o mediatizare cat mai buna. “Avem fani in intreaga lume care ne urmaresc, asa ca planuim sa continuam tot asa. Vrem sa ne asiguram ca acestia vor putea sa-l urmareasca pe Petter de-a lungul noi sale provocari a spus unul dintre membri echipei lui Petter Solberg.

 

Pentru un sezon in rallycross la cel mai inalt nivel, in acest moment exista doar doua optiuni: Campionatul European de Rallycross, pe care FIA l-a reintinerit alaturi de catre cei de la IMG si care va avea 10 etape in 2013, transmisii live la tv si rezumate inregistrate, sau Global Rallycross Series in America, campionat care este promovat de o subsidiara a celor de la ESPN. GRC va avea tot 10 etape in 2013 dar si 4 runde de X Games, celebrele jocuri oprindu-se anul acesta in Brazilia, Barcelona, Munchen si Los Angeles. Toti participantii in GRC sunt automat invitati la X-Games iar cei din Europa vor primi invitatiile individual.

 

Am primit multe oferte din diferite ramuri ale motorsportului imediat dupa ce mi-am anuntat retragerea din WRC. Totusi, am ajuns la concluzia ca doar aceste doua campionate de rallycross ne pot oferi oportunitati adevarate in 2013. Simt ca aici trebuia sa particip. Voi putea din nou sa lucrez indeaproape cu partenerii mei, sa fiu aproape de fani, sa am echipa mea de oameni pregatiti si sa fiu din nou seful meu. In ce alt sport as mai putea concura pe o masina turbo cu tractiune integrala, apropiata de configuratia unui WRC, cu mai multa putere si sa mai ai alte 5 sau 8 masini la fel care arunca flacari pe langa tine? Pentru mine, acest sport este de neegalat!” a spus Petter Solberg.

 Petter Solberg 1

Rallycross este sportul perfect. Ai parte de dueluri foarte bune intre masini puternice, este foarte accesibil si usor de urmarit, totul desfasurandu-se intr-un singur loc si intr-o singura zi. Este un show ce merita a fi vazut si auzit! Imi doresc sa devin campion, cel putin inca o data in cariera mea! Ma stiti doar, sunt un showman si vreau sa fac mult zgomot! Rallycross mi se potriveste perfect!” a mai adaugat Solberg.

 

Toate detaliile despre noua echipa, sponsori si design vor fi prezentate in curand. Prima etapa din Campionatul European de Rallycross este programata pe 30 aprilie iar in Global Rallycross si X-Games pe 11-12 mai.