NRA prima echipa romaneasca in Campionatul European de Raliuri

Incepand cu Raliul Liepaja-Venspils din Letonia, etapa a doua din Campionatul European de Raliuri, Napoca Rally Academy este inscrisa oficial in competitia pe echipe din ERC Production Cup. Marco Tempestini si Simone Tempestini vor lua startul in Letonia cu modelul Subaru N15 R4.

 

 

Romania va avea anul acesta si o echipa inscrisa in Campionatul European de Raliuri, Napoca Rally Academy (NRA) participand oficial in lupta pentru puncte din ERC Production Cup. „Napoca Rally Academy nu inseamna doar Marco Tempestini si Simone Tempestini. Am profitat de oportunitatea creata in regulamentul Campionatului European de Raliuri si am inscris Napoca Rally Academy in competitia pe echipe. Astfel mai multi piloti din echipa noastra vor avea ocazia sa participe la cateva etape din acest campionat. Inca nu am stabilit un program concret, dar cu siguranta in 2013 mai multi piloti ai echipei Napoca Rally Academy vor lua startul alaturi de noi in acest campionat”, a spus Marco Tempestini.

marco tempestini

Pentru Marco Tempestini, Simone Tempestini si Napoca Rally Academy sezonul european incepe in acest weekend cu Raliul Liepaja-Ventspils, etapa a doua din Campionatul European de Raliuri. Al doilea raliu pe zapada din ERC are o lungime de 243 kilometri impartiti in 15 probe speciale. „Din pacate nu a mai ramas prea multa zapada pe unele probe. MI-ar fi placut sa fie multa zapada, ca in Finlanda, dar in ultimele trei zile a plouat foarte mult si probele arata altfel acum. Totul a functionat destul de bine la recunoasteri, iar acum astept cu nerabdare startul”, a spus Simone Tempestini, care va face echipa cu Sergiu Itu.

 

Ploaia cazuta in ultimele zile in Letonia a schimbat total suprafata probelor. „Probele de aici sunt foarte frumoase, dar lipsa zapezii este o problema mare. In aceste conditii alegerea pneurilor va juca un rol crucial. Fara zapada, etapa din Letonia va fi una mai putin distractiva si foarte dificila. Pentru Napoca Rally Academy este o etapa extrem de importanta, prima ca echipa inscrisa oficial in ERC Production Cup, si sper sa adunam cat mai multe puncte”, a spus Marco Tempestini, dupa cele doua zile de recunoasteri.

 

Conform prognozei meteo locale, vremea va ramane rece peste noapte ceea ce a facut ca organizatorii sa nu scurteze sau anuleze deocamdata nicio proba speciala. „Sper ca se vor parcurge toate probele din acest raliu pentru ca imi plac si as vrea sa parcurgem cat mai multi kilometri. Sper ca vremea sa ramana rece si totul sa se desfasoare normal”, a mai spus Simone Tempestini.

simone tempestini

Vineri, in prima zi a Raliului Liepaja-Ventspils, sunt programate 3 probe speciale, sambata inca sase, iar duminica, in ultima zi a competitiei, ultimele sase speciale. Startul festiv va avea loc vineri la ora locala 15:45.