Claudiu David a cucerit partia de la Predeal la bordul unei masini de oras


Iarna este anotimpul perfect pentru a supune masinile la incercari extreme, atat din punct de vedere al temperaturii cat si al suprafetei de rulare cu aderenta redusa. Cine este cea mai potrivita persoana pentru o astfel de situatie, daca nu un pilot de raliuri. Pentru cititorii nostri, Claudiu David nu mai necesita nicio prezentare. Chiar daca noi ni l-am fi dorit sa incerce ceva si mai extrem, asa cum au facut-o Paolo Andreucci sau Kris Meeke, nu putem sa nu spunem, fesul jos!

 

O dată cu debutul pe piaţa din România, performanţele noului BMW Seria 1 xDrive au fost puse la încercare într-un test extrem. Modelul a servit ca cel mai rapid transport pe cablu pentru schiori din lume şi apoi s-a întrecut într-o cursă de coborâre pe Pârtia Cocoşul din Predeal.

George_Vintila_si_BMW_120d_xDrive_small_800x524

O întrecere inedită i-a adus faţă în faţă pe Claudiu David, pilot cu experienţă în Campionatul Mondial de Raliuri şi singurul instructor român BMW Driving Experince, şi George Vintilă, în calitate de schior profesionist. Noul BMW Seria 1 120d xDrive, echipat cu roţi speciale de zăpadă, a fost pregătit pentru a-l susţine pe Claudiu David.

 

Ascensiunea Pârtiei Cocoşul din Predeal, pârtie de dificultate medie, cu două secţiuni cu înclinaţia de peste 30°, a fost prima fază a provocării. Surprinzând audienţa, modelul a ajuns până la cel mai înalt punct al pârtiei, tractând în acelaşi timp doi schiori. Pe urcare, modelul pilotat de Claudiu David a atins viteze de peste 80 km/h, devenind astfel cel mai rapid transport pe cablu pentru schiori. Cu siguranţă însă nu a fost cel mai confortabil, „pasagerii“ trebuind să utilizeze la maxim forţa braţelor pentru a rezista până la capătul călătoriei de 2250m.

 

Am fost profund impresionat de potenţialul noului model BMW 120d xDrive! Iniţial ne-am pregătit să-l urcăm tractat cu maşina specială de bătut zăpada, după care să filmam şi să fotografiem coborârea. Am echipat maşina cu cauciucuri speciale şi, spre surprinderea tuturor, micul BMW Seria 1 a urcat fără probleme toată pârtia. Am oferit chiar servicii de transport speciale pentru că l-am tras pe George Vintilă până în vârful pârtiei. Practic a beneficiat de cel mai puternic transport pe cablu din lume,a declarat entuziasmat Claudiu David.

 

Coborârea a oferit înfruntarea directă între pilot şi schior. Pentru un plus de spectacol, a fost amenajată o trambulină pentru o săritură spectaculoasă a lui George Vintilă. Claudiu a avut avantajul unor viteze maxime mai mari, de până la 110 km/h, în timp ce George a beneficiat de o distanţă de frânare mai mică şi manevrabilitate mai bună pe viraje.

BMW_120d_xDrive_pe_Prtia_Cocoul_small_800x534

În final, chiar dacă schiorul a ajuns înainte cu o diferenţă de câteva secunde, a impresionat însă automobilul care a urcat fără dificultate şi s-a dovedit manevrabil pe zăpadă, în condiţii extreme. „Pentru asigurarea pârtiei, precum şi pentru o desfăşurare în condiţii de siguranţă a evenimentului am beneficiat de sprijinul autorităţilor, salvamontului şi jandarmeriei, dar şi de excelenta pregătire a pilotului nostru, Claudiu David. Am vrut să testăm limitele noului nostru model cu tracţiune integrală, pentru aceasta am pregătit un experiment la limită. Cu siguranţă nu ne aşteptăm să încerce şi clienţii noştri acelaşi lucru, dar provocările pe care le-a depăşit BMW Seria 1 cu xDrive arată pe deplin calităţile noului model“,  a declarat Alexandru Şeremet, Corporate Communication BMW Group România.

 

BMW Seria 1 este cel mai nou model de la BMW care beneficiază de transmisia integrală inteligentă BMW xDrive. Sistemul, controlat electronic, variază continuu transmisia între cele două punţi, asigurând aderenţa optimă, dar şi stabilitatea maximă în viraje. Se remarcă prin posibilitatea transferului transmisiei până la 100% de pe o punte pe cealaltă, asigurând astfel, un comportament deosebit de sportiv şi, în acelaşi timp, extrem de sigur. Cu excepţia BMW Z4, toate modelele BMW beneficiază acum de acest sistem. La Seria 1, BMW xDrive este disponibil pentru început pentru BMW 120d şi BMW M135i.

 

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Claudiu David a cucerit partia de la Predeal la bordul unei masini de oras”

  1. Si s-au ales cu o publicitate negativa la stirile de la ora 20 de genu "Tupeisti cu masina pe partie", proasta informare, 🙂

Comments are closed.