Pikes Peak – Porsche GT3 Cup Jeff Zwart – Video

Toti fanii motorsportului cunosc celebrul traseu montan de la Pikes Peak unde an de an are loc celebra competitie internationala de viteza pe traseu montan din Statele Unite. Prototipuri, monoposturi, masini de competitii mai putin modificate, isi disputa in fiecare an suprematia pentru cel mai rapid timp.

 

Prima etapa de viteza pe traseu montan a avut loc la Pikes Peak in anul 1916 pe parcursul a trei zile, iar de atunci pana in zilele noastre traseul a ramas aproape neschimbat cu mici exceptii cum ar fi asfaltarea catorva zone si largirea drumului in unele zone ale traseului. 

 

In acest an Jeff Zwart a participat la acest eveniment pe un Porsche GT3 Cup in configuratia in care aceasta este prezenta in diferite campionate de circuit Porsche Supercup series si American Le Mans Series Challenge Class, singurele modificari aduse masinii fiind un upgrade cu specificatii 2010, modificarea sitemului de management al motorului astfel incat acesta sa functioneze bine si la 4300 m altitudine aceasta fiind altitudinea pana la care ajunge traseul de la Pikes Peak, punctul de plecare fiind pe undeva pe la 2000m altitudine. Masina a beneficiat de un motor de 3.8L 450cp cu cutie secventiala cu 6 viteze cu rapoarte scurte, viteza a sasea nefiind folosita deloc.

 

Jeff Zwart a reusit astfel sa doboare recordul la masinile cu doua roti motrice cu un timp de 11:31.1 doborand astfel recordul detinut de Rhys Millen cu 38 s si reusind o clasare pe locul 6 la general.

 

Zwart a reusit sa se impuna la Pikes Peak si in anii 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 2002 si acum in 2010, de fiecare data conducand masini Porsche si reusind de-a lungul timpului 4 noi recorduri. 

GT3 CLIMB from Will Roegge on Vimeo.

Pikes Peak 2010 – Jeff Zwart Qualifying from Will Roegge on Vimeo.

Pikes Peak 2010 – Jeff Zwart In Car from Will Roegge on Vimeo.