Pilotii Patrick Moto la prima etapa de enduro, la Zarnesti

Victoria de la Zărneşti m-a motivat pentru etapa de Campionat European de Enduro din Italia”, spune Sorina Sandu

Sorina Sandu este singura fată care a reuşit să termine cu bine ambele zile ale primei curse de enduro clasic desfăşurată la Zărneşti, îndreptându-se spre un nou titlu de campioană naţională, respectiv est-europeană la fete. Mai important însă, Sorina a putut beneficia de un ultim antrenament înaintea etapei cu numărul trei din Campionatul European de Enduro, care se va desfăşura pe 17 şi 18 iulie în Italia, la Val Nizza. Sorina se află în prezent pe locul zece în clasamentul general, cu 14 puncte, cursa din Italia fiind foarte importantă pentru ca sportiva Comexim R Lupeni să-şi atingă obiectivul de a se clasa în primele şase, la sfârşitul sezonului.

M-am simţit foarte bine la Zărneşti, a fost o cursă frumoasă, îmi pare rău pentru celelalte două fete, Andreea Goga şi Adrian Stănescu, ambele de la Vectra Racing, care au fost silite să abandoneze în a doua zi. Deşi a fost şi mai mult noroi şi am primit şi o penalizare pentru că am intrat cu două minute mai devreme în checkpoint, mi-a plăcut parcă şi mai mult în a doua zi. În prima zi am mers bine, dar din cauza unei căzături, mi s-au desfăcut şuruburile de la ghidon în a doua tură”, a declarat Sorina Sandu.

Ervin Kovascs Zsolt (Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc), sportivul clasat pe primul loc la E2, după o a luptă aprigă cu campionul maghiar a declarat: “Traseul a fost frumos, noroiul nu m-a deranjat, însă nu am agreat faptul că testul de motocros s-a desfăşurat chiar pe circuitul de motocros de la Zărneşti, chiar dacă doar pe o porţiune a acestuia”. Ervin se indreapta spre un nou titlu de campion national!

Tudorel Cristea s-a clasat doar pe locul cinci la E3, după ce în prima zi a fost al treilea, după Mani Gyenes si Csaki Ferenc. “M-am simţit foarte bine pe traseu, însă am fost silit să abandonez din cauza unui radiator, care pierdea apă. Am completat la fiecare tur, însă am mers şi fără apă şi din această cauză pistonul a cedat”, a declarat pilotul Adventure Ride Bucureşti.

Mai multe detalii si imagini de la cursa pe www.dirtbikezone.ro

Marc Sandu