Pirelli – Pagani record de timp pe tur de circuit la Nürburgring


 

 

Zonda R Pagani: cel mai rapid automobil din lume, cu pneuri Pirelli P Zero Slick

Pagani Zonda R a stabilit un nou record pe circuitul Nordschleife din Nürburgring, parcurgând cei 20,83 km în 6’47”, cu pneuri Pirelli P Zero Slick (dimensiuni 265/645-19TL, 325/705-20TL).

Zonda R doboară un record stabilit cu câteva luni în urmă de către un alt supercar extrem, echipat cu pneuri ale unui producător concurent.

Recordul a fost făcut posibil de pneurile Pirelli P Zero Slick fabricate cu soluţii, profiluri şi materiale tipice pentru producţia Pirelli pentru Motorsport Racing, care asigură o aderenţă excelentă pe asfalt şi capacitatea de a transfera toată puterea maşinii la sol. Concepute exclusiv de către Pirelli pentru maşina supersport construită în Modena, pneurile P Zero Slick au fost fabricate în Milano, pe linia de nouă generaţie Mirs, inovatorul proces de producţie robotizat patentat de Pirelli, care acoperă întreg ciclul de fabricaţie, de la compuşi la produsul finit, fără întreruperi sau pierderi de energie. Procesul Mirs este reprezentativ pentru excelenţa în tehnologie a companiei Pirelli şi se axează pe producţia de pneuri Ultra High Performance şi Motorsport.

Alţi factori care au contribuit la aderenţa de înaltă performanţă pot fi corelaţi cu o reducere a greutăţii Zonda R cu 200 kg, comparativ cu versiunea de stradă, cu şasiu de carbon-titan, suspensii mai uşoare, centrul de greutate coborât, reducerea inerţiei polare şi o încărcare aerodinamică excelentă.

Petruta Petcu

Comentarii

comentarii