Prima victorie MINI Countryman în Campinatul Mondial FIA Cross Country

  • Stéphane Peterhansel a câştigat Abu Dhabi Desert Challenge.
  • Leonid Novitskiy a obţinut locul al doilea în clasamentul general.

La numai câteva zile după ce MINI Countryman înregistra prima victorie într-un raliu pe macadam, noul model îşi adjudecă prima poziţie şi într-o etapă a Campionatului Mondial FIA Cross Country. La capătul celor cinci zile cât a durat Abu Dhabi Desert Challenge, competiţie desfăşurată în perioada 3-7 aprilie 2011, echipa privată Monster Energy X-raid a sărbătorit obţinerea unui succes istoric. La mai puţin de trei luni după debutul în ediţia 2011 a Raliului Dakar, modelul MINI All4 Racing a înregistrat prima sa victorie.

 

Echipajul format din francezii Stéphane Peterhansel şi Jean-Paul Cottret a reuşit să se impună, fiind urmaţi de coechipierii Leonid Novitskiy (Rusia) şi Andreas Schulz (Germania), aflaţi la comenzile unui BMW X3CC. Pilotul din Rusia nu numai că a reuşit să acumuleze puncte importante în Cupa Mondială FIA Cross Country, dar a preluat şi conducerea în clasamentul piloţilor din Cupa Mondială.

 

Cele două echipaje X-raid au controlat cursa la Abu Dhabi şi s-au luptat între ele pentru obţinerea victoriei în ierarhia generală. Peterhansel a reuşit să se impună în trei dintre cele cinci probe speciale programate şi în cele din urmă l-a învins pe Novitskiy cu un avans de 15 minute şi 16 secunde. Rusul şi navigatorul său german au reuşit să facă faţă ritmului impus de Peterhansel şi Cottret. Novitskiy a câştigat etapa a treia şi a fost lider al clasamentului general pentru o zi.

 

 

Stéphane şi MINI All4 Racing au demonstrat că sunt în cea mai bună formă şi au meritat din plin această victorie“, a declarat directorul echipei Monster Energy X-raid, Sven Quandt. “Chiar dacă motorul maşinii s-a oprit de două ori, din punct de vedere tehnic nu a fost nicio problemă. Şi Leonid a arătat o performanţă foarte bună. Locul al doilea îl aduce în postura de lider al Cupei Mondiale FIA şi-i oferă un avantaj pentru restul sezonului. Şi-a menţinut tactica prestabilită şi a abordat raliul într-o manieră inteligentă.

MINI All4 Racing a fost dezvoltat de echipa Monster Energy X-raid pentru Raliul Dakar în doar 90 de zile. În Argentina şi Chile, maşina a devenit imediat una dintre favoritele publicului.

 

Următoarea apariţie pentru MINI All4 Racing va fi în estul Europei, în Silk Way Rally. Echipajele vor porni din capitala Rusiei, Moscova, şi vor avea ca punct terminus Soci, oraşul care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2014.

 

Clasament general:


1. Stéphane Peterhansel – Jean-Paul Cottret (Franţa – Franţa / MINI All4 Racing) 20h33:58
2. Leonid Novitskiy – Andreas Schulz (Rusia – Germania / BMW X3CC) 20h49:15
3. Jean-Louis Schlesser / Konstantin Zhiltsov (Franţa – Rusia / Schlesser Buggy) 21h37:06