Promo Rally TOTAL, la start

„Defensiv pe şosea – ofensiv pe circuit”

Încă de la înfiinţare, în 2002, Asociaţia Auto Blic şi-a propus ca pe lângă organizarea de competiţii sportive naţionale şi internaţionale să acorde o mare atenţie descoperirii şi promovării tinerilor dornici să practice sportul auto. Astfel, numeroşii sportivi legitimaţi la clubul Auto Blic au beneficiat de suport tehnic şi logisitc pentru evoluţia lor în diverse campionate naţionale. În acelaşi timp, au fost derulate în permanentă activităţi de implementare a pilotajului defensiv în rândul conducătorilor auto, în traficul de zi cu zi, şi a pilotajului spotiv pe traseele competiţiilor organizate special în acest scop de către clubul Auto Blic.

De la „O Nouă Generaţie” la „Promo Rally”

Concentrând un mare capitol existenţial pe cele două devize enumerate mai sus, echipa Auto Blic a demarat încă din primul an de la înfiinţare o competiţie special concepută pentru tineri şi, foarte important, amatori de sport auto. Scopul competiţiei îl reprezintă educaţia rutieră până la şi de la pista de concurs, şi practicarea sportului auto într-un cadru organizat. Având la început un titlu cât se poate de sugestiv – „O nouă Generaţie” -, competiţia s-a bucurat de un imens succes în anii 2002-2005. De pe listele de participanţi au avansat spre sportul de performanţă numeroşi tineri care, după un deceniu, domină etapele de viteză în coastă. În paralel cu activitatea judeţeană din Braşov şi cam în aceeaşi perioada, a luat naştere şi varianta naţională a competiţiei pentru promovarea amatorilor în sportul de performanţă. Sub denumirea de Promo Rally Castrol, numeroşi anonimi şi-au început şi şi-au desarvarsit activitatea de sportivi de performanţă în cei câţiva ani de existenţa a competiţiei. Ca să fim convingători, amintim numele campionilor Bogdan Marişca şi Daniel Ungur, sau al mai tinerilor Adrian Răspopa şi Manu Mihalache, câştigători ai mai multor etape de Promo Rally.

 

După retragerea susţinătorului principal, competiţia s-a pierdut în istorie şi, odată cu ea, s-a oprit şi promovarea tinerilor piloţi. Sesizând acest neajuns, Auto Blic a reuşit să readucă competiţia Promo Rally în atenţia celor dornici de afirmare. Fără o susţinere naţională majoră, dar beneficiind de aportul unor parteneri locali inimoşi, competiţia a atras, începând cu 2015, tot mai mulţi tineri. Sub denumierea de Campionatul Judeţean Promo Rally, competiţia desfăşurată pe durata a 4-5 etape are loc, an de an, în pauza competionala a sezonului automobilistic sportiv românesc.  

 

Promo Rally 2017 – 2018

După doar două ediţii, Promo Rally a reuşit să capteze şi atenţia unui partener naţional. Compania TOTAL România, un tradiţional partener al clubului Auto Blic pentru etapele de viteză în coastă din campionatul naţional, a ales să-şi continuea promovarea brandului şi la nivel de amatori. Astfel, cea de a treia ediţia a Promo Rally poartă numele partenerului oficial, TOTAL România.

 

Am hotărât să extindem parteneriatul nostru istoric, aş putea spune, cu Auto Blic, pentru a fi alături şi la acest nivel de această echipa profesionistă de organizatori pe de o parte, pe de alta, dorim să susţinem Auto Blic în încercarea ei nobilă de a descoperi şi promova tineri piloţi practicanţi ai acestui atât de frumos sport – automobilismul. Ne bucurăm să ne alăturăm de acum colegiilor noştri parteneri tradiţionali pentru susţinerea acestui eveniment. Urăm succes participanţilor în încercarea lor de a accede în „grupa mare” a acestui sport” a declarat domnul Marius Amir, director de vânzări Total România.

 

Ediţia campionatului ce va începe la finalul acestei luni va cuprinde cinci etape ce se vor desfăşura alternativ pe un circuit stradal din Braşov şi un circuit profesionist pentru curse auto (Prejmer Circuit).

 

Prima etapă va avea loc în 22 octombrie 2017 iar cea de a două după încă patru săptămâni, în 19 noiembrie. Ultima întrecere Promo Rally TOTAL din acest an este programată pentru 17 decembrie. Începutul anului 2018 aduce încă două etape, în 21 ianuarie şi în 25 februarie..

 

Ca la fiecare ediţie, Auto Blic se sprijină pe suportul tehnic al actualilor sau foştilor săi piloţi braşoveni. Campioni de ieri şi de azi vor fi lectori pentru noii sosiţi în acest sport. La finalul celor cinci etape, câştigătorul fiecărei clase (constituite în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinilor de concurs) va fi declarat ABSOLVENT şi va avea de ales dintre două variante pentru a continuă. O primă variantă este cea de perfecţionare a cunoştinţelor, iar în acest caz va beneficia de cursuri GRATUITE la o şcoală de pilotaj acreditată de FRAS. A două opţiune este de a continua pe cont propriu, caz în care FRAS le va elibera licenţe de PILOT ÎNCEPĂTOR cu dreptul de a lua startul în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2.

 

Modul de desfăşurare al etapelor şi al campionatului, precum şi modul de departajare, fac obiectul unui regulament cadru care se va distribui la înscriere.

 

Promo Rally TOTAL este organizat sub egida Asociaţiei Judeteane de Automobilism Sportiv Braşov, după normele şi regulamentele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Partenerul oficial al campionatului este TOTAL România iar PRO–X este partener principal. CYCLON MOTORSPORT – partener logistic. Premiile sunt asigurate şi anul acesta de INFINITY TROPHY.

 

Eveniment susţinut de Primăria Municipiului Braşov, Poliţia Braşov – Biroul Rutier, ISU Braşov, Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov, Silnef Security.