O experienta noua urmeaza la Raliul Sibiului

Cu sase etape desfasurate pana in prezent in Campionatul National de Raliuri “Dunlop”, sezonul 2017 isi va incheia parcursul in weekendul urmator, in perioada 6-7 octombrie, la Sibiu. Raliul Sibiului, la a treia editie pe asfalt, are loc, incepand cu acest an, pe o serie de noi probe speciale, care vor reprezenta o provocare pentru toate echipajele aflate la start. Cu un numar mare de participanti, peste 70 in prezent, ultimul raliul al sezonului va fi parte si a Campionatului National Rally2 si a celui de Vehicule Istorice.

Cu 116 kilometri cronometrati grupati intr-un numar de 14 probe speciale, Raliul Sibiului presupune parcurgerea atat a unor probe speciale clasice, dar si a unora complet noi pentru echipaje. Cu startul festiv programat joi seara, incepand cu ora 20:30, in Piata Mare din Sibiu, raliul debuteaza cu un eveniment indragit de catre spectatori, care sunt asteptati sa vada de aproape toate masinile de concurs si sa aplaude echipajele pe podiumul prezentarii oficiale. Testele oficiale vor avea loc vineri dimineata, intre orele 8:00 si 12:00, pe drumul ce leaga Gura Raului de Paltinis (cunoscut drept “Calugaru”), acolo unde echipajele vor efectua ultimele setari ale masinilor de concurs si pilotii vor putea avea in dreapta lor, in postura de copiloti, invitati.

 

Pentru Csongor Szabo si Rares Fetean, Raliul Sibiului va fi primul cu noua masina, un Ford Fiesta R2 de clasa 7. Dupa doua participari la etape de Viteza in Coasta, acolo unde s-a acomodat cu noul model, Csongor va continua progresul si pe probele de asfalt din judetul Sibiu. Momentul debutului in raliuri cu noua masina e tot mai aproape. Dupa doua participari la etapele din Campionatul National de Viteza in Coasta 2, acolo unde am inteles ce trebuie sa schimb in stilul meu de pilotaj pentru a fi rapid cu noua masina, la Sibiu voi continua sa cresc ritmul si sa progresez. a spus Csongor Szabo inaintea Raliului Sibiului.

 

Prima zi de concurs debuteaza la ora 15:00, atunci cand echipajele vor parasi parcul de service din Piata Mare catre prima speciala, “Nucet”, in lungime de 9 kilometri. Complet noua pentru toate echipajele, speciala va fi prima provocare a raliului, ca mai apoi urcarea pe “Curmatura” sa aiba loc in fata fanilor sibieni, care, an de an, se strang in numar mare pe drumul spre statiunea montana. Cireasa de pe tort de vineri va fi speciala “Paltinis”, care va fi parcursa intre Paltinis si Rasinari, la lumina farurilor suplimentare, dupa apusul soarelui. Intunericul, luminile masinilor, sunetul motoarelor si mirosul de frane incinse vor face deliciul fanilor.

 

Abia astept sa fim la Sibiu si sa fim iar alaturi de fanii de acolo. Raliul o sa fie unul interesant, cu un traseu care reprezinta o provocare pentru noi. Nu o sa avem presiunea niciunui rezultat si vom merge de placere, pentru noi si pentru fanii de pe margine. Dorim sa acumulam experienta, sa progresam cu noua masina in conditii variate si sa intelegem comportamentul si limitele masinii mai bine. a completat Csongor Szabo.

 

Ziua secunda a raliului insumeaza putin peste 86 de kilometri cronometrati si un numar de 11 probe speciale: cate doua treceri pe 5 speciale scurte, dar rapide, ca mai apoi spectacolul automobilistic de la Sibiu sa se incheie cu superspeciala din centrul orasului. Sambata seara, incepand cu ora 18:02, echipajele vor evolua cu viteza maxima in punctul 0 al orasului, in zona Piata Unirii – Hotel Continental – Piata Teatrului. Raliul Sibiului o sa fie unul excelent pentru spectatori, cu o superspeciala in punctul zero al orasului, cu vizibilitate excelenta pentru fani, dar si prin amplasarea parcului de service in Piata Mare. De asemenea, prin faptul ca vineri se desfasoara o proba speciala de noapte la doar 15-20 de kilometri de oras, ne asteptam sa avem parte de sustinerea fanilor de pe margine. a spus Rares inaintea startului in Raliul Sibiului.

 

Ultima etapa a sezonului competitional 2017 va fi una interesanta atat pentru spectatori, cat si pentru echipajul Szabo/Fetean. Csongor si Rares au ca obiectiv atingerea unui nivel competitional inalt, astfel incat, incepand cu sezonul 2018, sa se lupte pentru titlul clasei 7 si podiumul clasamentului masinilor cu 2 Roti Motrice. “Obiectivul nostru pe final de sezon s-a schimbat, fiind important pentru noi acum sa continuam testele cu masina. Raliul Sibiului o sa fie adevaratul test, care ne va arata unde ne aflam in acest moment si ce mai avem de lucrat pana in 2018, atunci cand vom lua startul cu Ford-ul Fiesta R2 intreg sezonul. O sa fie o perioada de tranzit, in care vom fi nevoiti sa ne asiguram bugetul pentru sezonul urmator.” a incheiat Csongor.

 

In 2017, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania, Zarah Moden, New Fashion, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Alisca Vending, Gother Service si partenerii media RallyMax, We Radio si Observatorul de Covasna.