O noua masina de concurs, un nou inceput

Sezonul 2017 a fost unul cu suisuri si coborasuri pentru Csongor Szabo in Campionatul National de Raliuri “Dunlop”. Cu rezultate excelente pe podiumul clasei 9, dar si cu momente triste in care abandonul a insemnat sfarsitul raliului din diverse motive, anul competitional se va incheia cu o noutate importanta si pe care pilotul din judetul Covasna si-o dorea de multa vreme.

 

Dupa ce s-a luptat constant pentru titlul clasei 9 pe parcursul sezonului 2017, Csongor Szabo a decis dupa Cotnari Rally-Iasi sa faca pasul spre o clasa superioara din punct de vedere competitional. Astfel, incepand cu Raliul Sibiului, care se desfasoara in perioada 6-7 octombrie, echipajul #19 va lua startul cu o noua masina de concurs: un Ford Fiesta R2 de clasa 7. Masina este superioara Suzuki-ului Swift cu care Csongor a concurat in ultimele sezoane, beneficiind de un motor aspirat de 1.6 litri si peste 170 de cai putere, de o cutie de viteze secventiala si de multe alte modificari care ii permit sa se lupte pentru podium in cadrul clasei 7 si in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice.

Deoarece Ford-ul Fiesta R2 este o masina complet diferita fata de Suzuki-ul Swift si necesita acomodare, alaturi de schimbarea stilului de pilotaj, Csongor Szabo a participat weekendul trecut la Cupa Muresului, competitie organizata in Campionatul National de Viteza in Coasta 2 “Dunlop”, acolo unde a avut o prima sesiune de acomodare cu noua masina. Toate urcarile din competitia de langa Magherani, judetul Mures, au reprezentat oportunitati de intelegere a comportamentului masinii pentru Csongor, timpii fiind tot mai buni de la o urcare la alta, dar si feeling-ul din masina fiind imbunatatit constant.

 

La finalul concursului, Szabo a fost multumit de progresul facut si de acomodarea cu masina: “Am pornit cu incetul, dorind sa am un progres constant si sa inteleg comportamentul masinii. Am plecat cu gandul ca astazi sa inteleg comportamentul de baza al masinii, pornind cu intelegerea schimbarilor de viteze, a franarilor si a stabilitatii masinii pe drum. Am facut progres in toate domeniile si am avut timpi tot mai buni de la o urcare la alta. I-am avut in dreapta pe copilotii Marcus Andreoiu si Rares Fetean, care m-au ajutat cu dictari si cu observatii si sfaturi, in timp ce Attila Bodnar, prietenul care se ocupa de asistenta tehnica, mi-a fost alaturi pe partea tehnica, oferind informatii importante pentru a intelege comportamentul masinii.” a spus Csongor la finalul zilei de la Cupa Muresului.

 

Sunt multumit si de masina si de evolutia mea. Cred ca acomodarea cu masina va fi una relativ usoara. Sunt pe drumul bun, dar mai am de facut multi kilometri pana pana sa ma declar multumit si sa simt ca am un ritm bun. Sper ca pana la Raliul Sibiului sa mai fac inca 2 sesiuni de teste si clar testul adevarat va fi raliul de la Sibiu, unde vom continua acomodarea cu masina.” a incheiat Csongor.

 

Prezent alaturi de Csongor pe parcursul unor manse de concurs, Rares a luat primul contact cu masina si a facut progres in reglarea ritmului dictarii in masina mult mai rapida: “Imi place noua masina, se vede progresul. Inca mai avem de muncit amandoi pana sa avem un ritm ridicat, asa cum ne dorim, dar nu punem presiune si dorim sa facem totul progresiv si treptat. Abia astept Raliul de la Sibiu, unde placerea din masina de curse va fi clar superioara” a incheiat Rares.

 

Echipajul Csongor Szabo/Rares Fetean multumeste tuturor celor care le-au fost alaturi in ultimele saptamani si tuturor celor care au ajutat si au facut posibila schimbarea masinii de concurs.