Recuperare, acesta este cuvântul de ordine pentru Mani Gyenes

Pe 8 ianuarie, Dakar 2015 a mai avut parte de o nouă specială în Atacama, de această dată însă nu au mai fost dune ca în ziua precedentă ci multă piatră și fesh-fesh. Mani Gyenes a ajuns în Atofagasta cu al 23-lea timp al zilei și este pe locul 37 în clasamentul general.

 Mani Gyenes PS 5 Dakar 2015

A cincea etapă din această ediție a Raliului Dakar i-a dus pe concurenți din Copiapo la Antofagasta și a măsurat 697 de km, 458 dintre aceștia fiind km care au alcătuit proba specială. Deși se află tot în deșert de această dată riderii au avut parte de un peisaj cu totul diferit față de cel din zilele precedente. S-a mers pe multe drumuri de pământ, pe suprafețe cu multă piatră și în zone cu fesh – fesh (un nisip foarte fin care îți dă senzația unui teren dur și din acest motiv uneori reprezintă adevărate capcane).

 

Mani Gyenes #49 Autonet Motorcycle Team:A fost o zi ok și dacă nu am mai avut quduri în față am putut să mai reduc din ecartul la general. Speciala aceasta care s-a terminat în Antofagasta a fost una rapidă și foarte solicitantă din pricina terenului cu foarte multă piatră și fesh-fesh, dar a fost ok. Pe 9 ianuarie ajungem la Iquique și aceasta este ultima specială înainte de ziua de odihnă. Sper să mai pot recupera câteva minute la general. Cele mai grele zile din raliu vor fi săptămâna viitoare.

 

După ce a avut probleme tehnice în speciala a doua și a pierdut aproape o oră, Mani încearcă în fiecare zi să se apropie cât mai mult de targetul său – locul 20 la general. De când a ajuns în Chile a recuperat opt poziții, iar înainte de startul în cea de a șasea specială a raliului se află pe locul 37 în clasamentul general. Totuși, fiind înscris la clasa Maraton, sătmăreanul trebuie să își menajeze motocicleta pentru a fi sigur că ajunge la finiș cu același motor cu care a pornit din Buenos Aires.

Mani Gyenes PS5 Dakar 2015 - Atacama

Astăzi, 9 ianuarie, se concurează de la Antofagasta la Iquique, riderii urmând să vadă Oceanul Pacific din vârful dunelor și ulterior să ajungă la podiumul de final de zi amplasat în centrul orașului. Afectat în aprilie 2014 de un cutremur de 8.2 grade, Iquique a fost ales ca oraș pentru ziua de odihnă (10 ianuarie) tocmai pentru a ajuta cât mai mult economia din această zonă.
Etapa măsoară 688 de km, 318 dintre aceștia afiind reprezentați de proba specială.

  

Clasament PS 5 – 458 km Moto:
1. Marc Coma – 4h38min16sec
…………………………………………………..
20. Emanuel Gyenes – 5h13min23sec
……………………………………………..
51. Marcel Butuza – 5h54min20sec
…………………………………………….

Clasament general după 5 din 13 PS:

  1. Joan Barreda Bort – 17h51min05sec
    …………………………………………………..
    37. Emanuel Gyenes – 21h03min34sec
    ……………………………………………..
    55. Marcel Butuza – 23h28min43sec
    …………………………………………….