Nasser Al-Attiyah isi consolideaza pozitia fruntasa in Dakar 2015

Echipajul Nasser Al-Attiyah şi navigatorul Mathieu Baumel aflat la comenzile unui MINI ALL4 Racing a reusit sa isi treaca in cont cea de-a treia victorie la editia Dakar 2015 in cea de-a sasea etapa a raliului. Al-Attiyah şi Baumel şi-au extins avantajul în clasamentul general al competiţiei şi acum sunt la 11 minute şi 12 secunde de cei mai apropiaţi rivali, echipajul De Villiers – Von Zitzewitz aflati la volanul unui automobil Toyota.

Nasser Al Attiyah 1

Etapa a şasea a fost una scurtă, dar plină de provocări. A fost caracterizată de două tipuri complet diferite de sol: prima parte a etapei s-a desfăşurat pe drumuri de macadam, spre finalul rundei trecându-se la un decor cu dune mari şi nisip foarte fin. Şi de această dată, navigaţia a stat la baza succesului.

Nasser Al Attiyah

Echipajul Joan “Nani” Roma (Spania) – Michel Périn (Franţa) a dovedit şi acum că deţine foarte bine secretele navigaţiei. Câştigătorii Raliului Dakar 2014 au recuperat mult în ultima parte a etapei de vineri, ocupând – la final – locul al treilea.

Nani Roma

Krzysztof Holowczyc (Polonia) şi Xavier Panseri (Franţa) continuă într-un ritm constant pe probele Dakarului din acest an. Cei doi şi-au apărat cu succes locul al patrulea din ierarhia generală. Erik van Loon (Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda), echipaj aflat la comenzile unui alt MINI ALL4 Racing, a fost şi el în Top 10, astfel că se menţine pe locul al şaselea la general.

MCH34541

Fără îndoială, week-endul va aduce cea mai mare provocare a acestei ediţii a Dakarului. Conform noului regulament, participanţii au de parcurs etapele-maraton – două etape consecutive fără sprijin tehnic din partea mecanicilor sau a inginerilor. Astfel, fiecărei maşini îi este permis să transporte trei roţi de rezervă. Piloţii vor trebui să aibă grijă de cauciucurile de pe maşinile lor. Categoric, etapele-maraton vor fi decisive pentru rezultatul final al Dakarului din acest an.

 

Etapa a şaptea va duce caravana de la Iquique (Chile) spre nord-est, la Uyuni (Bolivia). Cei 321 de kilometri ai probei speciale se vor desfăşura pe drumuri montane de pe un platou înalt, aflat la altitudini de până la 3.900 de metri. Ca urmare a faptului că traseul este presărat cu numeroase intersecţii, navigatorii vor fi obligaţi să citească road-bookul cu mare atenţie.

Van Loon

Clasament general după etapa 6 (Top 6)
1. Al-Attiyah – Baumel (MINI ALL4 Racing) 19h30:44
2. De Villiers – Von Zitzewitz 19h41:56
3. Al Rajhi – Gottschalk 19h59:28
4. Holowczyc – Panseri (MINI ALL4 Racing) 20h31:37
5. Ten Brinke – Colsoul 20h35:07
6. Van Loon – Rosegaar (MINI ALL4 Racing) 20h37:27

 

 

Ce urmează…
Ziua a şaptea (10 ianuarie 2015)
Start/sosire: Iquique/Uyuni (etapa 7)
Distanţă totală: 717 km, probă specială: 321 km, traseu de legătură: 396 km