Simone Tempestini a castigat prima etapa din campionatul Germaniei de raliuri

Sezonul 2018 a debutat pentru Simone Tempestini cu o victorie, pilotul Napoca Rally Academy impunandu-se in  ADAC Saarland-Pfalz Rallye (2-3 martie), prima etapa din Campionatul de Raliu al Germaniei.

Dublul campion al Romaniei si Sergiu Itu, copilotul sau pentru sezonul 2018, au mers in Germania pentru a testa Citoren DS3 R5, pregatit de echipa austriaca Wurmbrand Racing, cel cu care vor concura in sezonul intern. Simone a stabilit timpul de referinta pe sase dintre cele 10 probe speciale, inclusiv pe powerstage, castigand ADAC Saarland-Pfalz Rallye cu un avans de 19 secunde. Raliul a fost unul imprevizibil din pricina conidtiilor meteo, care au si dus la anulare a doua dintre probele de noapte de vineri, plus ca a fost unul in care nu s-au premis pneurile cu tinte. Simone si Sergiu au avut de furca si cu cateva pene de cauciuc, insa in cele din urma a fost un raliu care conteaza mult in pregatirea pentru castigarea unui nou titlu in Campionatul National de Raliu al Romaniei.

 

Simone Tempestini: Conditiile meteo au fost destul de dificile. A fost un raliul interesant, insa tocmai din pricina ninsorii nu a fost fix ce ne doream pentru pregatirea Raliului Brasovului, acolo nu cred ca vom avea aceleasi conditii. Este important ca am facut acest raliu impreuna cu Sergiu si am avut timp sa ne mai obisnuim unul cu altul in masina si mai ales sa vedem cum lucreaza Wurmbrand Racing, cei care ne pregatesc masina pentru CNR. In pregatirea pentru Brasov, mai urmeaza cateva teste alaturi de colegii de la Napoca Rally Academy si evident partea de antrenament fizic.