Simone Tempestini si Sergiu Itu vor debuta in Italia


  • Dupa ce s-au duelat pe probele speciale din Romania, Simone si Sergiu formeaza noul echipaj al Napoca Rally Academy;
  • Cei doi vor participa in Trofeul Raceday Ronde Terra, prima etapa fiind programata in acest weekend, la Ronde Balcone delle Marche;

 

Dupa ce s-a clasat pe podiumul Juniorilor la finele primului sezon pe o masina cu tractiune integrala in Campionatul National de Raliuri, Simone Tempestini va participa weekendul acesta la Ronde Balcone delle Marche. Cel mai tanar pilot al Napoca Rally Academy va face echipa, pentru prima oara intr-o competitie oficiala, cu noul sau copilot, Sergiu Itu.

 

Dupa trei ani de zile, in care l-a avut in dreapta sa pe experimentatul copilot Lucio Baggio, Simone Tempestini va participa pentru prima oara intr-un raliu alaturi de Sergiu Itu. Debutul noului echipaj Napoca Rally Academy va avea loc weekendul acesta in Italia, la a cincea editie a raliului Ronde Balcone delle Marche, programat intre 10 si 11 noiembrie.

 

Vreau sa-i multumesc lui Lucio pentru tot ce a facut pentru mine pana acum si ma bucur ca-l vom avea in continuare alaturi de noi. Abia astept ziua de vineri, cand voi pleca spre Ronde Balcone delle Marche! a spus Simone Tempestini.

 

Sergiu Itu are 19 ani si este student in Aalborg,la University Collegeof Northern Denmark. Dupa o cariera de 12 ani in campionatele nationale si internationale de inot pentru juniori, inceputa la varsta de 6 ani si de-a lungul careia a castigat peste 20 de medalii, Sergiu a facut trecerea catre raliuri la inceputul sezonului 2012. Primul an a fost unul foarte reusit, Sergiu fiind campion national al debutantilor si vicecampion la juniori si Cupa Dacia.

 

Colaborarea cu Simone inseamna o sansa extraordinara pentru mine. Practic, voi trece la un alt nivel. Sunt convins ca ne vom intelege foarte bine dupa primii kilometri de proba speciala„  a declarat Sergiu Itu. „Abia astept sezonul 2013 insa pana atunci trebuie sa ne concentram pe toate testele pe care le vom face. Principalul nostru obiectiv este in acest moment sudarea ca si echipaj.a mai adaugat Sergiu.

 

Intrecerile de tip „ronde” din Italia reprezinta o varianta mai scurta a unui raliu, fiind asimilate unui rally-sprint. Astfel, concurentii participa in prima zi, cea de sambata, la recunoasteri si shakedown, competitia propriu-zisa urmand sa aiba loc in ziua de duminica. Simone si Sergiu vor avea de parcurs 38 de kilometri, raliul fiind constituit dintr-o singura proba speciala, parcursa de patru ori.

 

Chiar daca este un raliu mai scurt decat de obicei, acesta este unul important si interesant in acelasi timp. Sergiu va fi pentru prima oara copilotul meu, chiar daca am mai participat in aceasta formula si la etapele de viteza in coasta. D-abia astept sa vad cum ne intelegem, dar sunt sigur ca nu vom avea probleme si ca ne vom si distra impreuna. Pentru prima etapa mi-am propus sa nu fac greseli si sa-mi imbunatatesc rezultatul la fiecare parcurgere a probei.a mai spus Simone Tempestini.

 

Simone Tempestini si Sergiu Itu vor lua startul la toate cele cinci etape ale trofeului Raceday Ronde Terra,  Ronde Balcone delle Marche fiind prima dintre acestea. Ultima confruntare este programata in 2013, avand totodata si rolul de finala, calificarea facandu-se pe baza celor mai bune trei rezultate din primele patru etape. Etapele din Italia au menirea sa sudeze noul echipaj, cei doi beneficiind in continuare de sprijinul si indrumarea lui Lucio Baggio. Daca acomodarea celor doi va decurge bine iar evolutiile vor continua sa fie pozitive, obiectivul principal peste doi – trei ani va fi participarea in Campionatul Mondial de Raliuri

Comentarii

comentarii