ŠKODA OCTAVIA RS230: RECORD OFICIAL DE VITEZĂ PE TRANSFĂGĂRĂȘAN

ida_5781

 

ŠKODA Octavia RS 230 este, oficial, cel mai rapid autoturism pe celebrul traseu de 12,3 km dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

› Vechiul record, omologat de Federația Română de Automobilism Sportiv, a fost înregistrat în 2015 de pilotul italian Fabio Barone pe un Ferrari 458 Italia.

› Pilotul Andrei Mitrașcă împreună cu navigatoarea Magda Matei au doborât recordul cu o ŠKODA Octavia RS 230 – model care nu a avut niciun fel de modificări față de varianta standard comercializată în România.

 

 

București, 28 septembrie 2016 – În după-masa zilei de 28 septembrie 2016, celebreul traseu de 12,3 km ce leaga Bâlea Cascadă de Bâlea Lac a fost închis circulației publice pentru tentativa de doborâre a recordului existent de viteză. Pilotul Andrei Mitrașcă și navigatoarea Magda Matei au reușit să doboare acest record, parcurgând distanța în doar 8 minute 26 secunde si 160 miimi.

 

vdo_1479

 

Circulația a fost închisă între orele 12:00 și 15:00, între Bâlea Cascadă KM 116 + 800 (start) și Bâlea Lac KM 129 + 100 (sosire). Echipajul românesc a reușit să doboare recordul stabilit în 2015 de italianul Fabio Barone cu un Ferrari 458 (9,13 secunde 442 miimi), reușind să scadă timpul la sub 9 minute, și anume 8 minute 26 secunde si 160 miimi.

 

Mașina cu care s-a reușit această performanță este o ŠKODA Octavia RS 230 CP, 2.0 TSI DSG, echipată cu anvelope Dunlop SP Sport Maxx. Modelul care a doborat acest record este un model cu dotări de fabrică echipată stoc, fără a i se fi adus modificări ulterioare.

 

Noul record a fost omologat de Federația Română de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului. Federația a pus la dispoziție aparatură omologată de cronometrare TAG Heuer.

 

Sunt foarte bucuros că am reușit să luam recordul. De când am văzut timpul realizat de Ferrari am considerat că este o invitație pe care nu o pot refuza. Au fost necesare multe avize, multe aprobări și a fost nevoie ca cineva să aibă încredere în mine și în Magda că putem să luăm recordul cu o mașină „normală”, destinată publicului larg. Nu am atins viteze foarte mari, dar am putut să forțăm pe viraje și să ținem un ritm ridicat. Ne-am simțit foarte bine în mașină, mai ales că am mai concurat împreuna la Raliul Sibiului în 2014, chiar pe acest traseu. Am avut noroc și cu vremea care putea să ne dea peste cap toate eforturile”, a declarat pilotul Andrei Mitrașcă.

 

Am ajuns să o facem și pe asta! Ne-am dorit să revenim pe acest traseu și acum am avut o ocazie perfectă. Am luat un record, dar eu îmi doresc să fie doborât și acesta. Să avem motiv să ne mobilizăm din nou. A fost o experiență unică să sțim că Transfăgărășanul se închide doar pentru noi. A fost totul sau nimic! Am preferat să nu alegem o mașină mai puternică, ci să doborâm recordul intr-o ŠKODA – mașină la care nu am modificat nimic”, a declarat navigatoarea Magda Matei.

 

Vlad Rusu, Brand Manager ŠKODA România, a declarat: „ŠKODA are Motorsport-ul în sânge și susținem performanța ori de câte ori putem. Mi-a plăcut de la bun început ideea de a încerca să arătăm ce putem realiza cu o mașină de familie, și am susținut proiectul fără nicio ezitare.”

 

vdo_1529

 

Patricia Zegreanu, Marketing and Communication Manager ŠKODA România a declarat: „După această zi putem declara că ŠKODA Octavia nu este doar cel mai apreciat model din gama noastra, ci și cel mai rapid model de pe străzile noastre. Mai mult, este cel mai bine vândut model de import din ultimii cinci ani în România. Un pachet întreg de performanțe într-o singură mașină!”

 

ŠKODA Octavia RS 230 este cea mai puternică dintre nivelele de echipare ale modelului Octavia. Modelul Octavia RS 230 se comercializează la toți distribuitorii autorizați ŠKODA și poate fi achiziționată cu un preț începând de la 28.500 Euro (TVA inclus).

 

vdo_1480

 

 

GALERIE FOTO !!