Sorina Sandu pregatita pentru prima etapa din Campionatul Mondial de Enduro

Sorina Sandu, primul pilot român în Campionatul Mondial de Enduro, se află deja de câteva zile în Spania, în micul orăşel catalan Ponts, situat la 100 de kilometri de Barcelona, pentru prima etapă a competiţiei care îi reuneşte pe cei mai piloţi de enduro din lume. “M-am acomodat destul de repede cu atmofera din paddock şi am făcut recunoaştere pe probele speciale împreună cu franţuzoaica Ludivine Puy, campioana mondială en-titre, care aleargă tot pe o motocicletă Gas Gas. Ludivine este foarte simpatică şi ne-am înţeles foarte bine”, a declarat Sorina Sandu.

Campioana româncă a participat vineri seară la o probă super-specială care va stabili ordinea de start pentru sambata, când va avea de parcurs două tururi a câte 75 de kilometri pe acelaşi traseu cu cel al băieţilor, cu excepţia a două bucle. Traseul include câte trei probe cronometrate sau teste, este desigur vorba despre Extrem Test, Motocros Test şi Enduro Test. “Traseul pregătit de organizatori include o urcare de 2 kilometri, cu bolovani, care va fi foarte solicitantă”, a mai spus Sorina Sandu.

Benoit Fortunato, antrenorul Sorinei Sandu, se declară optimist şi foarte mulţumit de faptul că traseul din Ponts, Spania este unul rapid. Fracezul în vârstă de 23 de ani are un titlu de vice-campion mondial la juniori obţinut în 2009 şi pentru acest sezon a reuşit să pună la punct propria sa echipă, FTO Racing, tot cu sprijinul sponsorului Sorinei, Patrick Moto, care i-a furnizat două motociclete Yamaha în doi timpi. “Nu vreau să mă pronunţ deocamdată în legătură cu un obiectiv, mă voi concentra să adun cât mai multe puncte în cele două zile de concurs”, a declarat campionul francez, care anul trecut s-a aflat de două ori în România pentru stagii de pilotaj cu sportivii români.

Marc Sandu