Titi Aur ţinteşte un loc pe podium în Campionatul Naţional de Raliuri 2011

Multiplul Campion Naţional, Titi Aur, ţinteşte un loc pe podium în sezonul 2011 al Campionatului Naţional de Raliuri, unde va participa însoţit de copilotul său Karoly Borbely. Titi Aur va evolua ca şi anul trecut la comenzile unui Mitsubishi Lancer Evo 9 care va fi pregătit şi întreţinut de experimentata sa echipă de asistenţă tehnică. După un sezon de acomodare în 2010, încheiat pe locul 5 al clasamentului general, echipajul format din Titi Aur şi Karoly Borbely şi-a fixat ca obiectiv pentru acest an ocuparea unui loc pe podium la finalul sezonului.

2010 a fost sezonul de rodaj pentru noua formulă de echipaj, cu Karoly alături de mine. Aşa cum m-am aşteptat, acomodarea s-a făcut rapid şi acest lucru s-a văzut şi în evoluţiile noastre. Chiar dacă nu am fost scutiţi de probleme, per total sezonul de reacomodare cu ritmul campionatului, după un an de pauză, a fost unul pozitiv. Pentru acest an îmi doresc să creştem şi mai mult ritmul şi să fim în permanenţă în duel pentru un loc pe podium la fiecare etapă, obiectiv pe care ni l-am fixat şi pentru finalul de sezon. În rest, ca de fiecare dată, vom încerca sǎ oferim spectacol celor care ne urmaresc cu pasiune an de an, a afirmat multiplul Campion Naţional – Titi Aur.

Echipajul Titi Aur / Karoly Borbely va concura cu un Mitsubishi Lancer Evo IX, de clasa 3 (fost grupă N4) iar calendarul competiţional al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011 include 9 etape: 4 pe asfalt şi 5 pe macadam, cu una mai mult decât în 2010.

Fişa tehnică a maşinii:
• Motor 2.000 cmc, turbo, 300 CP, 500 Nm
• Electronică: Motec
• Cutie de viteze cu craboţi, comandă în H, 5+1 raporturi
• Diferenţial faţă: autoblocant
• Diferenţial central: electronic
• Diferenţial spate: autoblocant
• Suspensie (asfalt, macadam): Sachs
• Jante: asfalt – 18”, macadam – 15”
• Pneuri (asfalt, macadam): Michelin

Sezonul 2011 al Campionatului Naţional de Raliuri are programată prima etapă la Braşov, în zilele de 8 şi 9 aprilie, una dintre cele mai renumite raliuri din cadrul competiţiei, ediţia din acest an purtând numărul 41. Comparatǎ de-a lungul anilor cu celebrul Raliu Monte Carlo, pentru cǎ nu de puţine ori s-a desfăşurat chiar şi pe zapadǎ sau gheaţă, etapa de la Braşov are probe speciale care trec prin zone cunoscute precum Poiana Braşov, Râşnov, Pârâul Rece sau Predeal. Din cele 40 de ediţii ale raliului de la Braşov, Titi Aur a câştigat 6.

COSMOTE, cel mai dinamic operator de telefonie mobilǎ din România este partenerul oficial al echipajului Titi Aur – Karoly Borbely:

COSMOTE România susţine pentru a patra oară consecutiv echipa lui Titi Aur în cursa pentru victorie la Campionatul Naţional de Raliuri. Încurajarea performanţei a fost întotdeauna un obiectiv important pentru noi. Susţinerea sportului este unul dintre principalii vectori ai strategiei noastre de implicare activă în societate. Suntem mândri să venim şi anul acesta în sprijinul campionului Titi Aur în cursa pentru victorie la Campionatul Naţional de Raliuri. Suntem convinşi că echipajul Titi Aur – Karoly Borbely va obţine rezultate foarte bune. Le dorim mult succes în competiţie!”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager, COSMOTE România.

Ceilalţi parteneri care vor susţine echipajul lui Titi în decursul celor 9 etape sunt: Smailo, Asirom, Jack Daniel’s, thegroup şi Michelin.

Palmares Titi Aur:
– 10 titluri de Campion Naţional Absolut, 8 la Raliuri şi 2 la Viteză în Coastǎ
– 51 de raliuri câştigate şi 32 etape de vitezǎ în coastǎ
– 1 titlu de Vicecampion Balcanic de raliuri (1995)
– 3 victorii în etape de Campionat European de Raliuri

Foto – Paul Constantinescu

[nggallery id=143]